Laatste speelronde BENE-League: de scenario’s op een rij

Laatste speelronde BENE-League: de scenario’s op een rij

zaterdag 18 februari 2017

Komende zaterdag staat de laatste speelronde van de BENE-League op het programma. Voor KRAS/Volendam was het al een tijd duidelijk dat het de Final 4 niet zou halen. Wel is de eindstand van de Eredivisie van invloed voor de indeling van de nacompetitie in de Eredivisie. De scenario’s op een rijtje.

Zaterdagavond zal duidelijk worden of de Volendamse handballers zich als derde, vierde of vijfde Nederlandse team plaatsen voor de Eredivisie. De ploeg van trainer Piotr Konitz gaat zaterdag op bezoek bij concurrent Bevo, terwijl Fiqas/Aalsmeer Quintus treft in Kwintsheul.

Tussenstand BENE-League
8. Bevo 21-17 (Poule B)
9. Volendam 21-16* (Poule A)
10. Aalsmeer 21-16 (Poule B)
* Vierde Nederlandse club BENE-League

Scenario’s

Veel verschillende scenario’s zijn mogelijk. De Nederlandse nummer drie en vijf van de BENE-League neemt het vanaf maart in de play-offs op tegen JMS/Hurry-Up en de kampioen van de eredivisie. Oosting/E&O stevent af op die titel.

Winst KRAS/Volendam
Wint KRAS/Volendam, dan passeert het Bevo automatisch op de ranglijst. Aangezien Fiqas/Aalsmeer een veel minder goed doelsaldo heeft ten opzichte van de Volendammers (-26 om +24), betekent het dat Volendam ook boven Aalsmeeer eindigt. Hierdoor eindigen de oranjehemden op de achtste plaats in de BENE-League en als derde Nederlandse ploeg.

Gelijkspel KRAS/Volendam
Bij een gelijkspel zaterdagavond eindigt Bevo boven KRAS/Volendam. Wint Aalsmeer, dan passeert het de Volendammers en eindigen zij als tiende en als vijfde Nederlandse ploeg. Bij elk ander resultaat sluiten de dijkbewoners de BENE-League als de nummer negen en als vierde Nederlandse ploeg.

Verlies KRAS/Volendam
Lopen de Volendammers tegen een nederlaag op in Panningen, dan besluit Bevo de BENE-League als de nummer acht en als derde Nederlandse ploeg. Pakt Aalsmeer één punt of meer, dan passeert het de Volendammers. De zwart-witten eindigen hierdoor als negende (en vierde Nederlandse ploeg), terwijl KRAS/Volendam de rij sluit als tiende (en vijfde Nederlandse ploeg).

Voorbeschouwing

De spelersgroep is heel uit de bekerstrijd met HV Nieuwegein (20-25 winst) gekomen. Alleen Maurits van Buren zit in tegenstelling tot donderdag niet bij de selectie, maar hij haakte al eerder af door een botsing op de afsluitende training van woensdag. De ontmoeting eerder dit seizoen in Volendam was een spektakelstuk. Léon van Schie schoot de thuisploeg toen luttele seconden voor het einde naar de overwinning: 24-23.

De wedstrijd tegen Bevo begint om 20.00 uur en is te volgen via de livestream.