Lijfsbehoud Jong BodyResults/Volendam

zaterdag 15 februari 2020

Na de belangrijke, gewonnen wedstrijd tegen Havas, kon de ploeg van Martijn Cappel en Casper Kwakman zich afgelopen weekend buiten degradatiegevaar spelen. Dit natuurlijk zolang de hoofdmacht van KRAS/Volendam in de BENE-League weet te blijven. De tegenstander, promovendus WHC-Hercules, beleefd een succesvol eerste Eredivisie seizoen en speelt mee in de middenmoot. Voor Jong BodyResults/Volendam een mooie tegenstander om de goede lijn door te zetten naar het einde van het seizoen.

In de basis startten Henri Karregat, Stefan van Gils, Noah van Wieringen, Jordan Beukman, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Michiel van Gils tussen de palen. De wedstrijd begon gelijk opgaand. Het was vooral de dekking van Volendam onder leiding van Jordan Beukman en Stefan van Gils dat het verschil maakte. De enkele doorbraakkansen die gecreëerd werden, werden veelvuldig gestopt door keeper Michiel van Gils. Bij een stand van 7 – 7, wist Jong BodyResults/Volendam langzaam het voortouw te nemen en liep drie punten uit tot 7 – 10. Naar rust wist het deze voorsprong nog iets te vergroten en beide teams gingen de kleedkamers in bij een stand van 10 – 14.

In de tweede helft was het WHC-Hercules dat het beste uit de startblokken kwam. Door slordig spel werd de voorsprong snel verspeeld en gaf het de thuisploeg snel de kans om terug in de wedstrijd te komen. In de aanval besloot de thuisploeg Milo Bos mandekking te geven, die tot dat moment goed op schot was in de wedstrijd. Hierdoor kwamen de Volendammers moeilijk in het aanvalsspel en was het de dekking in samenwerking met de ingevallen Mike Zwarthoed die de ploeg in de wedstrijd moest houden. Vanaf dat moment was het veelal stuivertje wisselen om de voorsprong. Uiteindelijk was het toch WHC-Hercules dat met nog 4 minuten te spelen de stand om 26 – 25 wist te zetten in het voordeel van de thuisploeg. Volendam wist niet meer aan te haken en in de laatste 45 seconden was het nog steeds 26 – 25 in het voordeel van de thuisploeg. De Volendamse dekking wist de laatste aanval in de kiem te smoren met een goed defensief blok van Noah van Wieringen. In de 5 seconden van de wedstrijd werd in de snelle tegenaanval cirkelloper Rick Zwarthoed vrijgespeeld door Jordan Beukman, die de gelijkmaker scoorde. Na een spannende slotfase gingen beide teams met 1 punt naar huis met een stand van 26 – 26.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Rick Zwarthoed
Cafetaria Arnold runner-up: Mike Zwarthoed