Linkerhoekspeler Indy van Zijl blijft in oranje

Linkerhoekspeler Indy van Zijl blijft in oranje

woensdag 29 mei 2024

HV KRAS/Volendam is verheugd aan te kondigen dat Indy van Zijl, sinds eind december een vaste waarde in de selectie van Garage Kil/Volendam Dames 1, ook komend seizoen deel zal uitmaken van het team.

“Indy valt op door haar veelzijdigheid, aangezien ze zowel op de linker- als rechterhoek inzetbaar is. Ze is een echte teamspeelster die perfect aansluit bij de visie van Garage Kil/Volendam. Ze is erg snel op de break, scoort gemakkelijk en heeft naast zaalhandbal ook bij beachhandbal op jonge leeftijd al veel succes behaald. We zijn ontzettend blij dat zij als toptalent bij ons team blijft,” aldus Jenny Hoogland van de topsportcommissie dames.

Indy begon al op vierjarige leeftijd met handbal en speelde tot haar negende bij Spierdijk. Daar werd ze op zeer jonge leeftijd benaderd door SEW om over te stappen naar de jeugd van Nibbixwoud, waar ze tien seizoenen speelde en uiteindelijk de damesselectie bereikte. Naast haar sportieve carrière zal de 20-jarige Indy volgend jaar commerciële economie studeren aan de Johan Cruyff Academy en haar werk als model voortzetten.

“Indy is een zeer belangrijke speelster voor ons team. Met haar snelheid is zij heel gevaarlijk voor de tegenstander, haar enthousiasme is aanstekelijk en ze past dan ook precies bij wat wij als club belangrijk vinden. We zijn dan ook heel blij dat ze volgend jaar haar oranje shirt aanhoudt," vervolgt Hoogland.

Indy zelf is enthousiast over haar voortgezette samenwerking met Volendam:

“Halverwege vorig seizoen kwam Volendam op mijn pad en heb ik de stap gewaagd naar het Volendammer oranje. Nu ben ik superblij om te delen dat ik nog een jaar in oranje mag spelen. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team en de nieuwe staf een mooie prestatie neer te zetten.”


Volg Indy ook via socials: ​

  • tiktok: @dailyvibesmetindy
  • Instagram: indy.vz_

Wil je meer weten over het programma van Garage Kil/Volendam? neem dan contact op met Debbie Bont: d.bont@handbalvolendam.nl

Heb je talent?

Ook zijn de talentontwikkelingsprogramma's van de damesteams van de vereniging volop in ontwikkeling. Mocht je de ambitie hebben om, net als Femke, in het eerste team van Volendam te komen, dan kun je informeren naar onze trainingsmogelijkheden bij Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl