Lucas Schneider verlaat HV Volendam

Lucas Schneider verlaat HV Volendam

maandag 27 mei 2024

Eerder maakte HV KRAS/Volendamt bekend dat rechteropbouwer Lucas Schneider aan het einde van dit seizoen de club zal verlaten. Schneider, die twee jaar bij Volendam heeft gespeeld, heeft besloten zijn carrière voort te zetten dichter bij huis in Duitsland.

Hoewel Schneider zaterdag nog niet de naam van zijn nieuwe werkgever bekend wilde maken omdat het contract nog niet is getekend, wijzen geruchten op een mogelijke overgang naar HSG Krefeld Niederrhein. Deze ploeg is momenteel in de race voor promotie naar de Tweede Bundesliga.

De 28-jarige Schneider, afkomstig uit de omgeving van Keulen, zegt hierover:

„Ik wilde graag een keer een buitenlands avontuur en bij Volendam heb ik dat met veel plezier beleefd. Nu is het tijd om dichter bij huis te spelen. Maar ik kom zeker nog wel eens langs in Volendam. Ik heb hier veel vriendschappen opgedaan en de open Nederlandse cultuur bevalt mij heel erg.”


Lucas werd door de redactie een aantal vragen voorgelegd:

Wat is je meest memorabele moment tijdens je tijd bij onze vereniging en waarom?

Vorig jaar hebben we de beker gewonnen. Ik kwam hier om titels te winnen, en als dat lukt, is het gewoon een ongelooflijk gevoel. Helaas was het de enige prijs; ik had graag meer prijzen naar Volendam willen brengen. Maar natuurlijk had ik ook andere hele mooie momenten in mijn twee jaar in Volendam, zowel op als naast het veld.

Wie of wat heeft je het meest geïnspireerd tijdens je carrière hier?

Ik kon me heel goed identificeren met de professionele en toch ontzettend vertrouwde en familiaire omgeving van de club. Ik denk dat de club enorm veel potentieel heeft om de komende jaren permanent titels binnen te halen zonder de eigen karakter te verliezen, en ik wens hen daar het allerbeste bij.

Wat zijn de belangrijkste lessen die je hebt geleerd en die je meeneemt naar je volgende avontuur?

Mijn rol als speler veranderde toen ik vanuit Duitsland naar Volendam kwam. Hier was ik een van de oudste en meest ervaren spelers. Dat brengt een bepaalde verantwoordelijkheid met zich mee, maar ook vertrouwen en respect. Deze verandering van perspectief heeft me waardevolle ervaring gegeven voor mijn toekomstige taken.

Hoe heeft het spelen voor onze vereniging je als persoon en als sporter veranderd?

Ik ben heel dankbaar voor de kans om levenservaring op te doen in het buitenland. Naast de sportieve kant, heb ik ook veel positieve dingen uit mijn privéleven gehaald en heb ik echt genoten van het spelen voor en wonen in Volendam. Ik zal de club dan altijd blijven aanraden en volgen.

Wat zijn je plannen en doelen voor de toekomst, zowel binnen als buiten de sport?

Ik zal nog een paar jaar handbal blijven spelen op het hoogste niveau in Duitsland. Naast handbal zal ik mijn professionele carrière in Düsseldorf verder uitbouwen. Ik probeer ook een persoonlijk project deze zomer aan te pakken, bij voorkeur met het oog op het opzetten van mijn eigen bedrijf.


Trainer Geert Hinskens betreurt het vertrek van Lucas:.

„We hebben alles gedaan om hem te behouden. De club is daarin heel ver gegaan, maar we hebben het niet kunnen realiseren. Lucas was een geweldige speler om mee samen te werken en we wensen hem heel veel goeds toe”

HV KRAS/Volendam bedankt Lucas Schneider voor zijn inzet en toewijding en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière.