Marilyn Tol (15) geselecteerd voor Oranje U17

Marilyn Tol (15) geselecteerd voor Oranje U17

donderdag 01 maart 2018

Speelster van Garage Kil/Volendam Dames 1 Marilyn Tol is opgenomen in de selectie van Oranje U17. Het vijftienjarige Volendamse talent krijgt vanaf eind maart de kans om zich op Papendal te bewijzen en in aanmerking te komen voor de definitieve selectie voor het EK U17 in het Zweedse Göteborg.

B-junior Tol maakt sinds dit seizoen, samen met teamgenoten Bibi Bakker, Sharon Plat, Denise Mol en Nicole Rep, deel uit van de damesselectie van trainer Ruud van den Broeck en Pim Ligthart. De Volendamse ontwikkelt zich razendsnel en heeft inmiddels een mooi aandeel in de koppositie van de vrouwenploeg in de tweede divisie.

Van den Broeck is trots op zijn pupil. "Het is ontzettend knap dat een talent dat pas twee maanden vijftien is al opgeroepen wordt voor de selectie van Onder 17. Het is een compliment voor de weg die we met het dameshandbal bij KRAS/Volendam zijn ingeslagen. Speelsters kunnen zich bij Volendam ook in de kijker spelen voor de nationale teams. Als coach ben ik trots op de ontwikkeling van Marilyn, maar ook op die van de andere jonge speelsters in mijn selectie.”