Maurits van Buren hoopt af te zwaaien met de landstitel

Maurits van Buren hoopt af te zwaaien met de landstitel

woensdag 02 mei 2018

Na het goede nieuws dat Geert Hinskens, Jordy Baijens, Jaap Beemsterboer en nieuweling Robin Jansen volgend seizoen uitkomen voor HV KRAS/Volendam, heeft dit keer een belangrijke kracht aangegeven het tophandbal vaarwel te zwaaien. Maurits van Buren (24) neemt na zeven seizoenen afscheid van het tophandbal.

De Limburgse hoekspecialist kan zijn topsportcarrière steeds moeilijker combineren met zijn werk voor sponsor Podobrace en zijn huidige studie. Daarnaast heeft hij veel blessureleed achter de rug, waaronder een ernstige kruisbandblessure die hem vorig jaar haast het hele seizoen langs de kant hield. Mede hierdoor heeft Van Buren besloten voor zichzelf te kiezen.

“Ik wil op een gezonde manier afscheid nemen van deze mooie club”, vertelt Van Buren. “Met mijn blessureverleden moet ik heel voorzichtig zijn met m’n lichaam. Daarnaast merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe prikkel. Vandaar dat ik de keuze maak om het handbal op een lager pitje te zetten. Wie weet kijk ik er over een jaar weer heel anders tegenaan. Maar nu voelt het als de juiste beslissing.”

Afsluiten met kampioenschap

Zaterdag neemt Van Buren het met KRAS/Volendam op tegen Fiqas/Aalsmeer. Inzet: een plaats in de finale om de landstitel. “We gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat die wedstrijd niet mijn laatste is. Het zou prachtig zijn om af te sluiten met het kampioenschap. We hebben laten zien dat we goed kunnen handballen en van iedereen kunnen winnen. Met een volle Opperdam achter ons ben ik ervan overtuigd dat we de finale gaan halen.”