Meiden B1 doet goede zaken met winst op Westlandia

maandag 12 maart 2018

De Meiden B1 heeft dit weekend goede zaken gedaan door in Naaldwijk met 27-29 te winnen van Westlandia. Doordat SEW dit weekend verloor van VOC hebben de Volendamse meiden de derde plek in de Jeugddivisie heroverd.

Keepster Nicole Rep was nog geblesseerd maar gelukkig konden de meiden op Marit Steur uit de B2 rekenen. Bij het fluitsignaal van de start van de wedstrijd werd spelverdeelster Bibi Bakker gelijk vastgezet. Dit belette de meiden van Volendam echter niet om te scoren, binnen de kortste keren stonden zij door doelpunten van Marilyn Tol, Denise Mol en Megan Ligthart met 1-6 voor. Marit stopte een penalty en het leek een gemakkelijke wedstrijd te worden. Maar Westlandia kwam terug en zo stond het net voor rust 13-14. Echt in de laatste seconde van de eerste helft vond de bal van Denise Mol het net waardoor de ruststand op 13-15 uitkwam.

Na de rust bleef Westlandia in de nek hijgen maar door mooie doelpunten van Bibi Bakker die met haar snelle bewegingen los was gekomen van haar mandekking en Megan Ligthart die na een mooi uitgespeelde aanval door Denise Mol op de cirkel werd gevonden, liep de stand weer uit op 15-19. Westlandia zette vervolgens nog een extra opbouwster van Volendam vast waardoor het spelletje van de Volendamse meiden verstoord werd. Het duurde even voordat de andere meiden doorhadden hoeveel ruimte ze daardoor kregen waardoor Westlandia weer terug kon komen tot 20-22. Door een hattrick van Marilyn Tol en doelpunten van Sharon Plat en Bibi Bakker eindigde de wedstrijd in een 27-29 winst en gingen de punten mee naar Volendam.

Met nog drie wedstrijden te gaan blijft het spannend in de Jeugddivisie. Vier teams strijden om de derde en vierde plek want die geven recht op deelname aan het NK. Aanstaande zondag spelen de meiden om 11.00 uur thuis tegen Gemini. De uitwedstrijd werd in de laatste minuten verloren dus de meiden zijn erop gebrand om deze wedstrijd te winnen. Publiek is zeer welkom!

Marilyn Tol (12), Denise Mol (6), Bibi Bakker (5), Megan Lighart (3), Sharon Plat (2), Nicole Steur (1), Lisa Veerman, Jill Sanders, Esmee Verdonck, Ellen Tol, Jennifer van Beem, Charmaine Veerman, Marit Steur (k).