Meiden B3: Elke week een steeds grotere verrassing

maandag 05 maart 2018

Een inhaalwedstrijd tegen de koploper van de competitie. Zondagmiddag om 12:15 uur in Opperdam Oud begon het spektakel. De meiden van Volendam begonnen de wedstrijd zonder al te veel verwachtingen. Want tegen de eerste spelen en zelf de een na laatste zijn, is best lastig om te winnen. Gewoon lekker handballen dus. De stand was 2-6 na de eerste paar minuten, maar de motivatie was er nog dus de knop ging om. Het was ook het grootste gat in de wedstrijd, 4 doelpunten verschil. Via Sammi Lansen, Willemijn Boots en Rosa Buijs werd het gat gedicht tot 9-11 en met 9-12 gingen we de rust in. Prima score, maar wel verbeterpunten, het kon dus nóg beter. Want de meiden hebben echt weer laten zien dat ze heerlijk kunnen handballen. Na de rust ging bij Volendam het tempo omhoog en maakte Schagen veel fouten. Weer waren Rosa Buijs en Sammi Lansen belangrijk voor de doelpunten, want er stond opeens 16-16 op het scorebord en alles was nog mogelijk! Coaches Jaap & Joke Zwarthoed en Roos van Beek kregen het bijna aan hun hart van de spanning. Maar helaas kwam Schagen nog tot twee keer scoren toe de laatste 10 minuten. Wij konden het houtwerk nog wel een paar keer vinden, maar het net niet meer. Eindstand 16-18. Volgende week de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen tegen de hekkensluiter om 13:00 uur in Opperdam Nieuw. We gaan voor de winst!

Sammi Lansen (7), Rosa Buijs (6), Carine Zwarthoed (1), Willemijn Boots (1), Evi Smit (1), Cecile Koning (K), Marit Steur (K), Sharon Smit, Lianne Runderkamp, Dominique du Pont, Christy Jonk, Daniëlle Smit

Door: Roos van Beek