Mini’s spelen geslaagd toernooi in Almere

Mini’s spelen geslaagd toernooi in Almere

maandag 26 maart 2018

Afgelopen zaterdag werd er weer sportief gestreden in Almere en KRAS/Volendam 1 opende tegen Havas 1. Keeper Jip Tuijp zat gelijk goed in de wedstrijd en na een stroef begin kregen Lise Tol en Mandy Brons de smaak goed te pakken. Havas kwam nog wel op voorsprong maar Dex Veerman en Wick Beemsterboer schoten de eindstand naar 3-3. Tegen HVBS was KRAS/Volendam zonder meer de betere ploeg en een riante 3-0 voorsprong door JipTuijp, Dex Veerman en Lise Tol was dan ook terecht, mede door het samenwerken van Mandy en lise. In de laatste minuten echter ging elke bal over of naast het doel en wist HVBS wel het goede gaatje te vinden waardoor er, weliswaar nipt, met 3-4 werd verloren. Het tweede treffen tegen HVBS verliep hetzelfde als de eerste keer en de 3 doelpunten van Wick 2x en Jip waren net te kort voor de winst,3-4.In de laatste wedstrijd, weer tegen Havas, waren de handen goed warm en streden Mandy Brons en Lise Tol voor elke centimeter waardoor Havas er bijna niet aan te pas kwam. Wick Beemsterboer stopte enkele fraaie ballen en na treffers van Jip Tuijp 4x en Dex Veerman werd het 5-2 en was de winst, met 5-2, voor ons.

KRAS/Volendam 2 startte tegen Havas 2 met keepster Marit Goede in een glansrol en met Emily Veerman en Roos Lansing op de verdediging kon Havas niet anders dan toezien hoe Fay Tuijp 2x en Cari Bokstijn oranje naar de 3-0 winst schoten. Tegen HVBS 2 bleek KRAS/Volendam ook de sterkste en na goed samenspel, plus enkele mooie doelpunten van Roos Lansing 2x,  Fay Tuijp 2x en Marit goede werd ook de tweede wedstrijd door oranje gewonnen met 5-0. Tegen Westsite tenslotte gingen de mouwen pas goed omhoog en met een hard werkende Emily Veerman achterin kwamen de kansen vanzelf en werd ook deze wedstrijd met winst beloond. Eindstand 7-0 door doelpunten van Fay Tuijp 3x, Roos Lansen 2x, Cari Bokstijn en Marit Goede.

KRAS/Volendam 3 speelde eerst tegen Harderwijk en deze tegenstander was ons nog onbekend dus voorzichtigheid was geboden. Al snel bleek dat de oranjetrein in het goede spoor zat want door goed samenspel van Roan Veerman, Sophie Schilder en Jenna Schilder konden Mitch Bond, Dex Veerman en Wick Beemsterboer vrij uithalen naar een eindstand van 7-1. Tegen RKDES moest er hard worden gewerkt en na een snelle  achterstand van 0-2 waren het Roan Veerman en Jenna Schilder die, op de valreep, de stand weer gelijk maakten. 2-2. Tegen Havas 4 draaide het als een trein en de doelpunten kwamen dan ook uit mooi aanvalsspel. Sophie Schilder en Roan Veerman verdeelden het spel waardoor Jenna Schilder 2x, Dex Veerman 2x, Marit Goede en Mitch Bond de 6-0 op het scorebord schoten. Goed gewerkt allemaal.