Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 verliest van ARBO

maandag 01 oktober 2018

Zwarthoed Schilder Volendam/Jongens A1 speelde afgelopen zaterdag zijn vierde wedstrijd van het seizoen tegen ARBO Rotterdam. De Rotterdammes waren de nummer vier in de competitie en zij hadden ook nog al hun wedstrijden gewonnen. De Volendammers treffen in het begin van de competitie duidelijk alle sterkere teams achter elkaar. De heren gaan per wedstrijd beter spelen, ze groeien zowel individueel als ook als team. Zaterdag moest er zonder de ondersteuning vanuit andere teams gespeeld worden, daarnaast waren Wessel Blokzijl en Sil van Eijk nog geblesseerd.

Volendam begon niet scherp aan de wedstrijd en keek al snel tegen een achterstand aan. Binnen tien minuten werd Jelmer de Vries al met een rode kaart naar de tribune gestuurd en dit had invloed op het team. Met een uitblinkende Jari Bal in de goal  kon de schade nog enigszins beperkt worden en ging Kras Volendam de rust in met een 13-8 achterstand.

In de tweede helft herpakten de jongens zich goed en ging het gelijk op. De heren van Volendam waren echter niet in staat de achterstand te verkleinen en verloren de wedstrijd uiteindelijk met 24-18.

Komende zaterdag speelt Zwarthoed Schilders Volendam/Jongens A1 om 19.00 uur in de Opperdam tegen RED-RAG/Tachos.