Niels de Jong sluit aan bij Herenselectie van HV KRAS/Volendam

Niels de Jong sluit aan bij Herenselectie van HV KRAS/Volendam

dinsdag 13 augustus 2024

HV KRAS/Volendam is verheugd aan te kondigen dat de 27-jarige Niels de Jong zich heeft aangesloten bij de herenselectie. De Jong, een ervaren speler met eerdere dienstverbanden bij Aristos/Amsterdam, Green Park/Aalsmeer, en Quintus, brengt waardevolle BENE-League ervaring mee naar het team.

Geert Hinskens, coach van HV KRAS/Volendam, is enthousiast over de komst van Niels:

"Via Maurits van Buren zijn we in contact gekomen met Niels. Hij voelde dat het tijd was om weer een stap te maken en op het hoogste niveau te spelen. De afgelopen twee weken heeft hij met ons meegetraind en aangegeven dat hij graag wil blijven. Tijdens de voorbereiding merkten we al snel dat het van beide kanten goed beviel. Met zijn schotkracht en defensieve kwaliteiten kan hij onze ploeg verder versterken."

Niels de Jong deelt zijn ervaringen met de overstap:

"Ik ben in maart 2023 geopereerd aan mijn knie en dacht toen dat handballen op het hoogste niveau in Nederland misschien niet meer mogelijk zou zijn. Daarom ben ik bij Aristos gaan spelen, waar de belasting op mijn knie iets minder is dan in de BENE-League. Al snel merkte ik echter dat mijn knie boven verwachting goed herstelde, en ik begon weer te overwegen om het op het hoogste niveau te proberen. Toen ik met Maurits van Buren sprak, kwam het balletje aan het rollen, en kwam ik in contact met Geert Hinskens. Na twee weken meetrainen besloot ik de stap te nemen. Mijn knie voelt goed, en Geert was ook positief over mijn komst. De klik met de spelersgroep was er meteen; ik vind het een jonge, leergierige groep met al behoorlijk wat ervaring. Vanaf de eerste training was ik positief verrast. Ik denk dat er veel potentieel in de groep zit en dat we een mooi seizoen kunnen maken. Wat de exacte verwachtingen zijn, vind ik nog wat vroeg om te zeggen, maar ik geloof zeker dat deze groep mooie dingen kan en zal laten zien dit seizoen."

Wij zijn ervan overtuigd dat Niels een belangrijke rol zal spelen in het komende seizoen en kijken uit naar zijn bijdrage.

Namens de club heten wij Niels van harte welkom en wensen hem veel succes bij HV KRAS/Volendam.


Wil je meer weten?

Wil je meer weten van de werkingen rondom Heren 1, neem dan contact op met topsportcommissie hoofd heren handbal Marco Woltersom