Nuttige test in Duitsland voor Jong Volendam

Nuttige test in Duitsland voor Jong Volendam

maandag 19 augustus 2024

Net over de grens bij Emmen, in het Duitse Haren, namen de talenten van Jong Volendam deel aan een boeiend oefentoernooi. Tijdens dit toernooi kregen ze de kans om hun vaardigheden verder te ontwikkelen tegen uitdagende tegenstanders. Naast de plaatselijke TuS Haren, die uitkomt in de Oberliga, was ook Unitas uit Rolde aanwezig. Voor Jong Volendam was dit een uitgelezen kans om zich te meten met teams van een hoger niveau en waardevolle ervaring op te doen.

Jong Volendam speelde twee opeenvolgende wedstrijden. De eerste wedstrijd was tegen Unitas, een sterke tegenstander uit de 1e divisie. In een spannende en intensieve wedstrijd toonde Jong Volendam hun veerkracht en wonnen ze met 20-17. Deze overwinning gaf de ploeg het nodige vertrouwen, maar de volgende wedstrijd tegen de thuisploeg, TuS Haren, beloofde een nog grotere uitdaging te worden.

De tweede wedstrijd tegen TuS Haren bleek inderdaad zwaar. Het Duitse team, dat bekendstaat om hun fysieke spel en ervaren spelers, bood stevige weerstand. Ondanks een felle strijd van Jong Volendam, die alles gaf om het tempo bij te houden, moesten ze uiteindelijk hun meerdere erkennen in de thuisploeg, die met 27-24 won. Hoewel ze deze wedstrijd verloren, was het een waardevolle ervaring voor Jong Volendam. Ze leerden omgaan met het fysiekere spel en de sluwe individuele acties van de meer ervaren Duitse spelers, wat hen zeker ten goede zal komen in toekomstige wedstrijden.

Het toernooi bood een uitstekende kans om te sparren met verschillende speelstijlen en om te wennen aan het hoge tempo en de fysieke intensiteit die in hogere divisies wordt gevraagd. Jong Volendam kon niet alleen hun eigen niveau testen, maar ook leren van de sterke punten van hun tegenstanders.

Coach Terry Coesel was tevreden met de prestaties van zijn team en zag veel positieve punten om op voort te bouwen.

"Dit is een goede start van de voorbereiding van onze jongens. De eerste oefenwedstrijden bieden veel perspectief voor de rest van de voorbereiding en het begin van het nieuwe seizoen," aldus Coesel.

De komende weken blijft het team zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Aanstaande donderdag staat er alweer een volgende oefenwedstrijd op het programma, dit keer tegen Hercules uit Rijswijk. Dit zal opnieuw een goede test zijn voor Jong Volendam, dat vastbesloten is om hun spel verder te verfijnen. Op 25 augustus krijgen ze opnieuw de kans om zich te bewijzen, wanneer ze in Volendam een testwedstrijd spelen tegen E&O en de opleidingsploeg van BEVO. Dit belooft wederom een uitdagende dag te worden met sterke tegenstanders, waar de heren verder kunnen werken aan hun groei en ontwikkeling als team.