Ongelukkig Jong BodyResults/Volendam verliest van OCI-Lions 2

maandag 19 november 2018

Na de sterke pot op bezoek bij de koploper vorige week, was het afgelopen weekend tijd voor de ploeg van Kees Boomhouwer en Jaap Kwakman om het op te nemen tegen het opleidingsteam van Lions. De Limburgers bezetten de derde positie, waar Volendam het met een negende plaats moet doen. Thuis was het Volendammer team echter nog ongeslagen dit seizoen. In de basis startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Diego Jacobs, Rick Zwarthoed, Mike Peerdeman, Beau Molenaar en met Michiel van Gils tussen de palen.

Een slordige start aan Volendammer zijde gaf Lions de kans om op een 1-5 voorsprong te komen. Groter dan vier punten werd de voorsprong echter niet. Volendam zette aan en maakte na twintig minuten voor het eerst in de wedstrijd de aansluitingstreffer bij 8-9. Beide teams gingen rusten bij een stand van 10-12.

De teams kwamen uit de kleedkamer en Volendam ging wederom in de achtervolging. Na tien minuten was het Jari Boer die voor het eerst de gelijkmaker scoorde bij 15-15. Vijf minuten later was het Martijn de Groot die de voorsprong vergrootte naar 19-16. De Volendamse verdediging stond heel sterk en even leek Jong BodyResults/Volendam weg te lopen van de bezoekers. Deze kwamen echter toch weer langszij bij 20-20.

Met nog één minuut te spelen was de stand 24-24 met Volendam in balbezit. Het spel werd goed uitgespeeld en er kwam een vrije kans op doel, maar deze werd spijtig genoeg gemist. Vervolgens was het Lions dat een time-out nam met nog dertig seconden te spelen. Deze aanval werd goed verdedigd door de Volendammers en zij kwamen zelfs nog in balbezit met vijf seconden te spelen. Hier legde coach Boomhouwer op zijn beurt de time-outkaart neer. Jong BodyResults/Volendam besloot vol voor de overwinning te gaan en haalde de keeper uit het veld voor een extra speler.

Lions was zichtbaar verrast door deze actie want bij het hervatten van het spel stonden er meerdere spelers vrij. De pass naar een van de ze spelers werd echter volledig verkeerd aangespeeld waardoor Lions nog in balbezit kwam met drie seconden op de klok en geen keeper in het Volendamse doel. Deze vrije kans trof doel en zo kwam Volendam alsnog met lege handen te staan met een eindstand van 24-25.

Jong BodyResults/Volendam - OCI-Lions 2: 24-25.

Scores Jong BodyResults/Volendam: Rick Zwarthoed (4), Stefan Schilder (4), Bart Koper (3), Beau Molenaar (2), Jari Boer (2), Martijn de Groot (2), Milo Bos (2), Mike Peerdeman (2), Diego Jacobs (1), Jesper Bramanis (1), Noah van Wieringen (1), Mark Schilder, Tim Jonk en Michiel van Gils.

Cafetaria Arnold Man of the Match: Martijn de Groot
Cafetaria Arnold Runner-up: Tim Jonk