Ageeth Bond: 'Overgang naar KRAS/Volendam beste beslissing ooit van Marco Woltersom'

Ageeth Bond: 'Overgang naar KRAS/Volendam beste beslissing ooit van Marco Woltersom'

maandag 05 juni 2017

Een klein stukje schrijven over Marco Woltersom, dat is nog eens een uitdaging. Ik kan natuurlijk uren doorgaan over Marco, maar ik zal me dan toch maar beperken tot Marco en handbalvereniging KRAS/Volendam.

De overstap naar Volendam is wat mij betreft de beste beslissing die Marco ooit heeft gemaakt, want, tja, anders had ik hem natuurlijk helemaal nooit leren kennen. En daarbij vind ik Volendam sowieso de leukste handbalvereniging van Nederland.

Maar nu dus wat leuke anekdotes over Marco en handbal. Nou om te beginnen had Marco altijd enorm veel zin om naar training te gaan. Het enthousiasme sprong er vanaf! En ondanks dat er soms ook wat lichte ergernissen waren, kwam hij toch altijd (of misschien soms) redelijk voldaan weer terug. Vooral het laatste jaar kwam hij regelmatig ’s nachts thuis van een wedstrijd met de mededeling dat hij toch wel echt de allerbeste was. En voor het geval ik het de ochtend erna vergeten was, herinnerde hij mij daar zo’n elke vijf minuten weer aan.

Wat Marco wel altijd jammer heeft gevonden is dat hij nooit de kampioenschappen en de overwinning met Volendam heeft meegemaakt. En ik hem maar lekker maken met hoe leuk de kampioensfeestjes altijd wel niet waren. Gelukkig heeft hij nog een laatste kans en het zou wel erg leuk zijn om zijn handbalcarrière af te sluiten met een eerste plaats.

Tot slot ben ik enorm trots op Marco dat hij naast die enorme hoeveelheid trainingsuren er toch nog in slaagde om een fulltime baan te hebben en daar ook nog eens heel goed wist te presteren en door te groeien!

En niet aan hem doorvertellen, maar stiekem vond ik hem soms ook wel echt de beste.