Piotr Konitz: ‘Hebben laten zien dat we gevaar Lions uit kunnen schakelen’

Piotr Konitz: ‘Hebben laten zien dat we gevaar Lions uit kunnen schakelen’

donderdag 01 juni 2017

Aankomende zaterdag is de laatste en allesbeslissende wedstrijd om het landskampioenschap. KRAS/Volendam moest na een eerdere 30-23 nederlaag vol aan de bak om een derde wedstrijd uit het vuur te slepen. En dat lukte op imponerende wijze: 23-22.

De Volendammers startten die wedstrijd goed en liepen uit naar een voorsprong van 12-5. Vooral het aanvallende gevaar van Lions werd onschadelijk gemaakt. De gasten kwamen terug in de laatste paar minuten van de eerste helft, maar gingen toch met een achterstand van 12-11 de rust in. De tweede helft bleef tot de laatste seconde spannend. De Volendammers wisten de dekking in de beslissende aanval van de Limburgers gesloten te houden en wonnen de wedstrijd.

Echt ‘Konitz-team’

Zo werd het seizoen van de scheidende trainer Piotr Konitz (evenals de afzwaaiende Tom Schilder en Marco Woltersom) met één wedstrijd verlengd. “Vooral het laatste half jaar is heel mooi geweest. Het is ons gelukt om uit een vervelende positie, met veel blessures, terug te knokken. Mensen die onze afgelopen wedstrijden hebben gezien, vertelden mij dat zij een echt ‘Konitz-team’ hebben gezien. Een ploeg zonder sterren, maar wel eentje die knokt voor elke meter. Daarnaast ben ik ontzettend trots hoe jongens als Jordy Baijens en Rutger ten Velde zich als redelijk onbekende spelers hebben ontwikkeld tot dragende krachten.”

Op alles voorbereid

Konitz verwacht dat collega Mark Schmetz van OCI-Lions met een tactische verrassing komt. “Mark trekt natuurlijk ook zijn conclusies na de voor hun verloren partij. Misschien komt hij met een verrassing. Lions kent ons door en door, maar wij hen ook. Wij zijn op alles voorbereid. Tijdens de trainingen van deze week zetten wij de puntjes op de i. We hebben thuis laten zien dat we het gevaar van Lions kunnen uitschakelen. Dat gaan we zaterdag in Sittard weer proberen. We hebben een jong team, terwijl Lions meer ervaring heeft met het spelen van finales.”

Bekerfinale

Afgelopen Hemelvaartsdag stond de bekerfinale op het programma. In de finale trof Lions Fiqas/Aalsmeer. De Limburgers wonnen redelijk eenvoudig de beker door met 28-21 te winnen. “Ik had verwacht dat Aalsmeer naar ons had gekeken en hetzelfde spel zou spelen”, vertelt Konitz over die wedstrijd. “Maar zij hebben het tactisch niet goed aangepakt. Ik kan dan ook niks met die wedstrijd.”

Livestream

De wedstrijd is live te volgen via L1 op kanaal 30 bij Ziggo en kanaal 508 bij KPN. Ook is L1 online te zien. Klik hier voor de livestream.