Ruime overwinning Jongens A1

Ruime overwinning Jongens A1

woensdag 10 april 2019

Afgelopen zondag vervolgden de heren A van Volendam na een rustperiode van 3 weken hun competitie tegen EHC uit Leidschendam. Er waren de nodige blessures bij de ploeg uit Volendam n.l. Melle Vorst (knie), Kevin Oud (gebroken arm) en Brett Koning (schouder). De versterking kwam vanuit de B’s, deze keer in de persoon van Roy Loch.

De ploeg uit Leidschendam stond puntloos onderaan dus onderschatting lag op de loer. EHC begon sterk aan de wedstrijd en kwam op voorsprong. Het verschil werd maximaal 3 doelpunten in het voordeel van EHC en toen besloten de Volendammers dat het genoeg geweest was en verhoogden het tempo. Bij de stand van 5 – 8 scoorden achtereenvolgens Jelmer de Vries, Lars van Driel en Wessel Blokzijl. Vooral de laatste 2 doelpunten vragen om een toelichting…..Lars van Driel maakt de 6 – 8 met een prachtige draaibal vanaf de hoek…maar doelpunt van de wedstrijd komt deze keer op naam van Wessel Blokzijl. Zijn doelpunt gaat inmiddels ‘viral’….vliegertje, halve draai in de lucht, met zijn rug naar de goal en tussen zijn benen door geschoten….raak! Daar werd het aanwezige publiek wel enthousiast van.

Hoger tempo, de nodige goals vanuit de break-out, mooie passes naar de cirkel met doelpunten tot gevolg, nog een vliegertje en nog een draaibal. De A’s hebben laten zien wat ze allemaal kunnen met een handbal en het was een feestje voor het aanwezige publiek. Roy Loch pakte zijn doelpuntjes mee waarbij vooral zijn goal vanaf de cirkel van grote klasse was!

Verdedigen is wat lastiger als je allemaal zo graag wilt scoren en dus had Jari Bal best een drukke middag. Helaas kreeg hij tegen het einde van de wedstrijd een erg harde bal midden in zijn gezicht, met een hersenschudding tot gevolg.

De wedstrijd werd in stijl afgesloten. Een prima pass van Jordan Beukman op Jelmer de Vries zorgde voor het laatste vliegertje van deze wedstrijd.

Eindstand: 40 - 27

Doelpunten: Lars van Driel 10, Jelmer de Vries 10. Dave de Waal 5, Wessel Blokzijl 5, Joël Klouwer 3, Lukas Koning 3, Roy Loch 2, Jordan Beukman 2.

Het paasweekend gaan de heren A naar het toernooi in Kolding. De volgende competitiewedstrijd is op zondag 12 mei tegen Herpertz Bevo HC in Panningen.