Ruud van den Broeck gaat met Garage Kil/Volendam DS1 Eerste Divisie in

Ruud van den Broeck gaat met Garage Kil/Volendam DS1 Eerste Divisie in

woensdag 28 maart 2018

Behalve het kampioenschap in de Tweede Divisie is er nog meer goed nieuws voor Garage Kil/Volendam Dames 1. Trainer Ruud van den Broeck heeft aangegeven ook volgend seizoen graag trainer te zijn van de damesselectie. Daarmee gaat de oud-doelman met de Volendamse vrouwen de Eerste Divisie in.

Van den Broeck, die sinds 2016 trainer is van de damesselectie en vorig seizoen kampioen werd in de Hoofdklasse, is blij dat hij nog een jaar voor de Volendamse groep staat. “Ik werk met een erg leuke groep en bij een mooie vereniging. De mix van ervaring en jeugd geven mij veel plezier en energie om nog een jaar door te gaan en mee te helpen om voor het dameshandbal een goede basis voor de toekomst neer te zetten.”

'Mooi jaar'

Over het huidige seizoen is Van den Broeck meer dan tevreden. “Het is een mooi jaar. In augustus spraken we de ambitie uit om als promovendus voor de bovenste plaatsen te gaan in de Tweede Divisie. De start van de competitie was prima, maar rond de winterstop kwamen we in een dip terecht. De ploeg heeft hard geknokt om uit het dalletje te komen. Veel jeugdspelers vonden de aansluiting met het niveau en de ervaren speelsters pakten hun verantwoordelijkheid. De afgelopen weken hebben we laten zien dat we écht kampioen wilden worden en gingen goed met de druk om. Al met al kan ik concluderen dat we de terechte kampioen zijn.”

Van den Broeck kijkt alvast uit naar het komende handbalseizoen. “Ik ben ontzettend nieuwsgierig hoe het team zich staande houdt op het niveau van de Eerste Divisie. Onze eerste doelstelling is handhaving. Ik heb er veel vertrouwen in dat we ook in die competitie mooie dingen kunnen laten zien.”

Foto: Cornell Tol