Seinpaal uitgezwaaid met zwaarbevochten punt tegen OCI-Lions

zondag 17 december 2017

HV KRAS/Volendam heeft op een waardige manier afscheid genomen van sporthal de Seinpaal. Zondagmiddag werd in een bloedstollend gevecht met OCI-Lions een zwaarbevochten punt gepakt. Tot de laatste minuut was het spannend. Léon van Schie dacht in de slotseconde de winnende binnen te gooien, maar zijn treffer was nét buiten de tijd. Hierdoor eindigde het duel in 29-29.

Lions en Volendam maakten er in de eerste helft een doelpuntenfestijn van. Volendam werd aanvallend bij de hand genomen door Jan Josef, die topscorer werd met acht treffers, waaronder een werkelijk grandioos ‘vliegertje’ op aangeven van Maurits van Buren. Via 11-11 na een kwartier zochten de team bij 18-18 de kleedkamers op voor de rust.

Na de pauze stond het vizier minder op scherp. Na achttien minuten had de thuisploeg slechts vier keer het net gevonden (22-24). In de hectische slotminuut, waarin Lions-opbouwer Nuno Rebelo rood kreeg toen hij na een fluitsignaal van de scheidsrechter de bal weggooide, schoot Igor Mrsulja de verkregen penalty binnen voor 29-29. In de resterende twaalf seconden strandde Ivo Steins op Volendam-keeper Gerrie Eijlers, waarna Van Schie even later het startsein gaf om de Seinpaal af te breken. Helaas kreeg de treffer van de aanvoerder geen steun van de arbitrage.

De bloedstollende laatste twaalf seconden van de wedstrijd.

HV KRAS/Volendam – OCI-Lions: 29-29 (18-18).
Scores HV KRAS/Volendam: Gerrie Eijlers, Dennis Schellekens; Jan Josef 8, Jaap Beemsterboer 6, Jordy Baijens 4, Léon van Schie 3, Igor Mrsulja 3/2, Geert Hinskens 2, Sonni de Jonge 1, Maurits van Buren 1, Tim Claessens, Marc Kok.