Special Olympics 2024: Handbaltoernooi met Volendams GOUD!

Special Olympics 2024: Handbaltoernooi met Volendams GOUD!

maandag 24 juni 2024

In het weekend van 14, 15 en 16 juni vond het grootse sportevenement, de Special Olympics, plaats in Breda en Tilburg. Dit tweejaarlijkse evenement bracht 3.000 G-sporters uit heel Nederland samen, ondersteund door een leger aan vrijwilligers. De handbalploeg (G-handbal) van Only Friends nam deel aan het toernooi, met trots vertegenwoordigd door drie deelnemers uit de gemeente Edam-Volendam: Shanna Veerman, Shanna Schilder en Rico Tol.

De openingsavond vond plaats op vrijdag in Breda en was een spectaculair begin van het evenement. Het programma omvatte het ontsteken van het olympisch vuur, toespraken van prominente sprekers zoals de burgemeester, en een optreden van Frans Bauer.

De deelnemers overnachtten in de huisjes van het park Beekse Bergen. Op zaterdag begon het toernooi voor de handballers in Tilburg. Na een gelijkspel en drie overwinningen was de dag zeer succesvol voor Only Friends. Op basis van de resultaten werden de ploegen op zondag ingedeeld in drie poules om zoveel mogelijk gelijkwaardige teams tegen elkaar te laten spelen.

Er namen 13 teams deel aan het handbaltoernooi, waaronder 12 teams uit verschillende regio’s van Nederland en één team uit België. Only Friends werd ingedeeld in de middenpoule. Op zondag speelden ze tegen Achilles en Uilenspiegel (België). Met twee gelijke spelen en twee overwinningen eindigden ze op doelgemiddelde bovenaan in hun poule en namen ze een gouden medaille mee naar huis.

Dit fantastische resultaat markeerde een succesvol en gezellig weekend voor alle betrokkenen. De leus “Meedoen is belangrijker dan winnen” werd door iedereen onderschreven en benadrukt het ware doel van de Special Olympics: samen plezier hebben en sportieve prestaties vieren.


Felicitaties aan de winnaars:

We willen Shanna Veerman, Shanna Schilder, Rico Tol en het hele team van Only Friends van harte feliciteren met hun gouden medaille! Jullie inzet, teamgeest en doorzettingsvermogen zijn een inspiratie voor ons allemaal. Geniet van dit welverdiende succes!