Sterke start loont niet tegen Stipt Payroll/Houten

maandag 26 november 2018

Na het teleurstellende resultaat van vorige week in eigen huis tegen Lions 2, stond er afgelopen weekend een zware uitwedstrijd op het programma voor het team van Kees Boomhouwer. De Volendammers gingen op bezoek bij de nummer twee van de competitie: Stipt Payroll/Houten. Hier zouden ze ook oude bekende Sonni de Jonge weer tegenkomen. In de basis startten: Stefan Schilder, Milo Bos, Jesper Bramanis, Rick Zwarthoed, Mike Peerdeman, Beau Molenaar, met Mike Zwarthoed tussen de palen.

Waar Jong BodyResults/Volendam afgelopen weken vaak een zwakke start aan de wedstrijd hadden, begonnen de Volendammers deze wedstrijd heel sterk. Na zeven minuten stonden de Volendammers 3-6 voor. De dekking stond goed en in de omschakeling maakte Volendam makkelijke doelpunten. Pas na een kwartier wist de thuisploeg voor het eerst langszij te komen bij een stand van 8-8. Vervolgens namen zij het voortouw in de wedstrijd en liepen snel weg bij de Volendammers. Volendam wist in de eerste helft niet meer hun niveau terug te vinden en gingen met 16-11 de kleedkamers in.

In de tweede helft wist Volendam de achterstand nog te verkleinen naar 17-14, maar het aanvalsspel van Jong BodyResults/Volendam was niet goed genoeg om de verdediging van Houten kapot te spelen. Ondanks dat de dekking onder leiding van Rick Zwarthoed en Diego Jacobs sterk stond en Mike Zwarthoed een puike wedstrijd keepte, liep de thuisploeg toch uit. De voorsprong kwam gedurende de tweede helft niet meer in gevaar en uiteindelijk won Houten de wedstrijd relatief gemakkelijk met een eindstand van 31-22.

Goals: Milo Bos (6), Jesper Bramanis (3), Beau Molenaar (3), Stefan Schilder (3), Rick Zwarthoed (2), Mike Peerdeman (1), Martijn de Groot (1), Bart Koper (1), Noah van Wieringen (1),

Cafetaria Arnold Man of the Match:        Mike Zwarthoed
Cafetaria Arnold Runner-Up :                 Rick Zwarthoed