Talenten van KRAS/Volendam nemen deel aan beachvolleybalclinic

Talenten van KRAS/Volendam nemen deel aan beachvolleybalclinic

vrijdag 16 augustus 2024

Na twee intensieve weken van hard werken ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, kregen de talenten van KRAS/Volendam 2 de kans om even te ontspannen en te genieten van een sportieve uitdaging op het zand. Onder leiding van Taran Jonk volgden de spelers een beachvolleybalclinic, waar ze verschillende technieken en vaardigheden konden ontwikkelen.

Tijdens de clinic leerden de talenten de basisvaardigheden van beachvolleybal, zoals smashen, verdedigen en samenwerken. De training ging verder dan alleen techniek; er werd ook nadruk gelegd op het belang van communicatie en teamgeest, essentiële aspecten in zowel beachvolleybal als in hun eigen sport. Om de dag af te sluiten, werd er op speelse wijze getest wie de aangeleerde technieken het beste onder de knie had. Dit gebeurde met een competitief spelletje King of the Court, waarbij spelers elkaar uitdaagden in korte, intense duels. Daarna werden er wedstrijden gespeeld in teams van drie tegen drie en vier tegen vier, wat de sfeer nog competitiever en leuker maakte.

De dag werd beschouwd als zeer geslaagd, en het team keerde met frisse energie terug naar de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De focus is nu gericht op de eerste oefenwedstrijden, die komende zaterdag, 17 augustus, plaatsvinden in het Duitse Haren. Hier zullen de talenten het opnemen tegen TuS Haren, dat uitkomt in de Oberliga (het vijfde niveau van Duitsland), en Unitas, een team uit de Nederlandse eerste divisie. Deze wedstrijden zullen een belangrijke test zijn voor het team, dat zijn vaardigheden en teamdynamiek verder zal ontwikkelen tegen geduchte tegenstanders.

Met deze succesvolle beachvolleybalervaring in hun rugzak, kijken de talenten van KRAS/Volendam vol vertrouwen uit naar de komende uitdagingen.


Als je meer wilt weten over Heren 2, neem dan contact op met de Heren Topsportcoördinator, Marco Woltersom.