Tegenstander in beeld: Dynamo-Victor

Tegenstander in beeld: Dynamo-Victor

dinsdag 13 november 2018

Voor HV KRAS/Volendam staat er komend weekend in sporthal Opperdam een Europese wedstrijd op het programma. De ploeg van trainer Peter Portengen treedt in de derde ronde van de EHF Challenge Cup aan tegen Dynamo-Victor uit het Russische Buddenovsk. 

De Russen begonnen dit seizoen van de Challenge Cup in de tweede ronde tegen A.C. Diomidis Argous uit Griekenland. Dynamo-Victor legde bij de uitwedstrijd in Argos, een stad in de buurt van Athene, al de basis voor een succesvolle ronde. De Grieken werden namelijk met maar liefst negentien punten verschil aan de kant gezet: 19-38. Ook het vervolg van het tweeluik werd met 32-28 een prooi voor de Russen.

Dynamo-Victor kwam het vorige seizoen voor het eerst uit in de Challenge Cup en hield hier goede herinneringen aan over. Ook toen begon het toernooi voor hen in de tweede ronde. In een tweeluik met VHC Sviesa Vilnius uit Litouwen wonnen de Russen met 24-25 en later met 36-24. De daaropvolgende drong de ploeg door tot de laatste zestien, doordat er op doelsaldo van HC Sloga Zmartforce werd gewonnen (37-26 overwinning en een 31-29 nederlaag). In de achtste finale werd vervolgens Red Boys Differdange verslagen. In de thuiswedstrijd won Dynamo-Victor met 31-26, waarna er in Luxemburg ook een resultaat werd geboekt: 28-26.

De kwartfinale zou het eindstation worden voor de Russen. In eigen huis speelde Dynamo-Victor nog met 27-27 gelijk tegen het Portugese AM Madeira Andebol SAD, maar de return ging met 28-21 verloren.

 

Superleague

In de vaderlandse Superleague zijn de resultaten van Dynamo-Victor wisselvallig. De ploeg speelt sinds het seizoen 1997/98 op de hoogste niveau, maar wisten lange tijd niet verder te komen dan een zesde plaats. In het seizoen 2016/17 eindigde de ploeg echter als nummer vier. Dit seizoen spelen de Russen ook niet onverdienstelijk. Na acht wedstrijden bezet de ploeg namelijk de derde plaats in de Superleague.

Anton Otrezov lijkt een gevaarlijk wapen te zijn van Dynamo-Victor. De 1,92 meter lange middenopbouwer gooide in de Challenge Cup maar liefst 71 keer raak. Ook dit seizoen is de Rus al op dreef. In de eerste wedstrijd tegen A.C. Diomidis Argous scoorde hij al vier keer, waarna hij er in de return nog zes aan toevoegde.

De wedstrijd wordt zaterdag in goede banen geleid door scheidsrechters Andrzej Chrzan en Michal Janas. Om 19 uur gaat het treffen in sporthal Opperdam van start. De return wordt een week later, op 24 november om 17 uur, gespeeld in Budennovsk.

Foto's: Jaap van der Pijll en Dynamo-Victor