Terry Coesel maakt rentree in grote thuiszege voor Jong BodyResults/Volendam

maandag 26 februari 2018

Met de knappe thuisoverwinning van Quintus 2 op WHC was het noodzakelijk voor het team van Claus en Ruud Veerman om te winnen van Havas om zo de voorsprong in de competitie vast te houden. Na het winnen van de derde periode en het thuis wegspelen van Quintus, kon wel gesteld worden dat Havas een ploeg in vorm was. In de basis startten: Martijn de Groot, Jesper Bramanis, Mark Schilder, Melvin de Jong, Rick Zwarthoed, Beau Molenaar en Mike Zwarthoed in de goal.

In de eerste minuten was het Volendamse team ietwat slordig in zowel de dekking als de afronding. Dit gaf Havas de kans om het initiatief te nemen in de wedstrijd. Ze pakten een voorsprong van 1 – 3 na een kleine 5 minuten. Groter dan dit werd hun voorsprong echter niet. Jong BodyResults/Volendam groeide in zijn spel en een paar minuten later stonden beide teams weer gelijk bij een stand van 5 – 5. Na een kwartier was het Volendam dat begon uit te lopen op de bezoekers. De voorsprong was 9 – 6, toen Volendam afstand leek te nemen van de uitploeg. Havas kwam nog een keer terug tot 10 – 9 en toen was de ploeg gebroken. Jong BodyResults/Volendam zette aan tot rust en liep uit naar een comfortabele voorsprong van 17 – 11.

De tweede helft werd een galavoorstelling van de thuisploeg. Het tempo lag hoog en daar profiteerde vooral Stefan Schilder en Beau Molenaar van in de omschakeling. Ook beide cirkellopers Tim Claessens en Rick Zwarthoed werden gemakkelijk gevonden tegen de offensieve dekking van Havas. De voorsprong was na een kwartiertje al uitgebouwd tot 28 – 18. Havas kon niet veel klaarspelen tegen de fysiek sterke dekking van Volendam. Ook keeper Mike Zwarthoed was moeilijk te passeren voor de bezoekers. Schutter Melvin de Jong pakte een paar goede goals mee en dit gaf coach Claus Veerman de gelegenheid om wat mensen speelminuten te geven. Zo betrad Casper Kwakman in de laatste minuten van de wedstrijd het veld en beloonde dit met het stoppen van twee penalty’s. Ondanks alle mooie aanvallen en schitterende doelpunten kwam het hoogtepunt van de wedstrijd pas 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Na maandenlang blessureleed was het Terry Coesel die onder luid applaus zijn rentree maakte in het team. In deze laatste minuten wist hij zichzelf nog twee keer 1-op-1 met de keeper te zetten, maar een doelpunt bleef helaas uit. Dit deed niets af aan de eindstand die uitkwam op een ruime 39 -25 voor Jong BodyResults/Volendam. Met nog 3 wedstrijden te gaan komt het einde van de competitie in zicht. Het Volendamse team verdedigt een voorsprong van twee punten op de nummer 2 en speelt volgende week om 20:45 uit in Den Haag tegen WHC.