Toppers van de Meiden B1 plaatsen zich voor NK!

maandag 19 maart 2018

Door de winst afgelopen zondag op Gemini zijn de B1 meiden zeker van een plaats op het NK. Winst was noodzakelijk om kans te maken op het NK. Door verlies van de concurrenten Z.A.P. en VZV zijn de Volendamse meiden met nog 2 wedstrijden in de competitie te gaan 5 punten op voor komen te staan waardoor zij zeker zijn van deelname aan het NK, een superprestatie voor een eerstejaars Jeugddivisionist! De toppers wonnen met 28-19.

Nicole Rep was weer hersteld van haar enkelblessure maar uit voorzorg was Marit Steur ook weer aan het team toegevoegd en stond zij de 1e helft te keepen. De uitwedstrijd tegen Gemini werd in de laatste minuut met 17-16 verloren dus de meiden waren erop gebrand om dit de thuiswedstrijd recht te zetten. De start was daar echter niet naar, binnen een halve minuut stond Volendam 0-2 achter. Marilyn Tol opende de score maar een voorsprong werd in de 1e helft niet gehaald. De dekking van de Volendamse meiden stond niet goed en de linker opbouwster van Gemini kon een aantal keren gemakkelijk scoren. Ook de hoekspeelster kon voor de rust 3 keer achtereen het net vinden waardoor de meiden met een 13-14 achterstand voor een korte pauze de kleedkamer bezochten.

Na de rust was het tij gekeerd en scoorden de Volendamse meiden via Sharon Plat, Lisa Veerman, Denise Mol en Bibi Bakker een 17-14 voorsprong. Er werd weer goed verdedigd en de meiden van Gemini kwamen nauwelijks tot scoren. Nicole Rep had haar plekje onder de lat weer ingenomen maar echt moeilijk heeft zij het niet meer gehad. Gemini gooiden 2 x een penalty naast het doel en het leek erop dat zij het vertrouwen in een goede afloop al waren verloren. Goed samenspel in combinatie met een stevige dekking zorgde ervoor dat de Volendamsen de wedstrijd met een 28-19 hebben afgesloten en 21 april op het NK mogen laten zien wat ze waard zijn! Super trots op jullie allemaal meiden, het gaat misschien niet altijd zoals jullie graag hadden gewild maar jullie hebben een mooie teamprestatie neergezet!

Foto's: Fred Mol