Dag 6 | Koffers pakken voor trip naar Barcelona

Dag 6 | Koffers pakken voor trip naar Barcelona

zaterdag 01 september 2018

Update zaterdag 1 september

Met de zware trainingen en oefenwedstrijden achter de rug mogen de mannen van KRAS/Volendam de rest van het weekend wat rustiger aan doen. Vanmorgen duiken de handballers de sportschool in, waarna zij later op de dag hun koffers mogen inpakken voor een trip naar Barcelona. Hier zullen de mannen de rest van het weekend verblijven in hotel Travelodge.

Update vrijdag 31 augustus

De mannen van KRAS/Volendam hebben gisteren hun derde en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp verloren van Sant Martí Adrianec. De ploeg van trainer Peter Portengen was verre van compleet voor het treffen met de Spanjaarden. Florent Bourget was geveld door de griep, terwijl Zarko Curic en Geert Hinskens met wat pijntjes aan de kant bleven. De Volendammers misten zodoende al veel opbouwers. Desondanks hield KRAS/Volendam de score in het eerste bedrijf met 17-17 nog in balans, maar zag de winst uiteindelijk naar de tegenstander uit Barcelona gaan: 34-28.

De mannen zijn 's ochtends begonnen aan de laatste zaaltraining van het trainingskamp. Vanavond wordt om 20 uur de afsluitende oefenwedstrijd tegen Sant Martí Adrianenc uit Barcelona afgewerkt.

Update donderdag 30 augustus

De tweede oefenwedstrijd van het trainingskamp in Granollers is een prooi voor KRAS/Volendam geworden. De Volendammers lagen in een sterke eerste helft al de basis voor de overwinning door met een ruststand van 13-20 aan de thee te gaan. Deze voorsprong werd in het restant van de wedstrijd uitgebouwd en omgezet in een 29-42 overwinning.

Na een ochtendtraining in de zaal staat vanmiddag om 17 uur de oefenwedstrijd tegen Sant Vicenç op het programma. Deze tegenstander komt het aankomende seizoen uit in de Derde Divisie van Spanje.

Update woensdag 29 augustus

De oefenwedstrijd tegen Fraikin BM Granollers was leerzaam, maar leverde niet het gewenste resultaat op. De Catalaanse tegenstanders vlogen uit de startblokken en stonden al na tien minuten met 8-3 voor. De Volendammers kwamen echter terug tot 8-5, maar zagen de achterstand met rust weer vergroot worden tot 16-10. Dit verschil werd in het tweede bedrijf alleen maar groter, waardoor KRAS/Volendam met 34-18 verloor van de Spaanse nummer drie van het afgelopen seizoen.

De wekker stond vannochtend weer vroeg voor de mannen van de Heren 1. Om 9.30 uur schoof de ploeg aan voor het ontbijt, waarna er om 11 uur een zaaltraining werd afgewerkt. Vanavond om 21 uur staat de oefenwedstrijd tegen Fraikin BM Granollers op het programma.

Deze tegenstander werd het afgelopen seizoen derde in de hoogste Spaanse competitie en speelde onlangs nog mee om de Supercup, waar de zij het moesten afleggen tegen het grote Barcelona. In Spanje kijkt men in ieder geval uit naar het treffen tussen de Catalanen en KRAS/Volendam.

Update dinsdag 28 augustus

's Avonds heeft de selectie een tactische training afgewerkt waarbij de focus op de dekking lag. Dit was hard werken en veel zweten, want in Spanje is het nog altijd erg warm. Na de training mochten de mannen hun diner opscheppen en werd er wat gedold met team coördinator Jerry van Koppenhagen.

De selectie dook vanmiddag de sportschool in om eens flink met wat gewichten te gooien. Vanavond staat er nog een zaaltraining op het programma!

Update maandag 27 augustus

Na aankomst in Hotel Granollers liet Peter Portengen de mannen, na een stevige lunch, zich al snel in het zweet werken in sporthal Palau d'Esports de Granollers.

Trainingskamp Granollers

De herenselectie van HV KRAS/Volendam is maandagmorgen voor een trainingskamp vertrokken naar het Spaanse Granollers! Gedurende de intensieve trainingsweek worden er drie oefenwedstrijden afgewerkt. Op woensdag 29 augustus is Fraikin BM Granollers de tegenstander en op 30 augustus treden de Volendammers aan tegen Sant Vicenç, dat uitkomt in de Derde Divisie van Spanje. Sant Martí Adrianenc uit Barcelona zal op 31 augustus als laatste sparringspartner fungeren, waarna de ploeg van trainer Peter Portegengen in de avond van zondag 2 september begint aan de terugreis naar Volendam.

Houd onze website, Facebook en Instagram in de gaten voor foto's en video's ter plaatse! Dagelijks plaatsen wij hier een blog met updates van het trainingskamp.