TuS Heiligenstein op Trainingskamp in Volendam: Een Week vol Intensieve Trainingen en Activiteiten

TuS Heiligenstein op Trainingskamp in Volendam: Een Week vol Intensieve Trainingen en Activiteiten

zaterdag 19 oktober 2024

Afgelopen week bracht het Duitse hoofdklasse handbalteam TuS Heiligenstein hun trainingskamp door in Volendam, waarbij ze gebruikmaakten van de uitstekende faciliteiten van HV KRAS/Volendam. Naast de intensieve trainingen was er ook ruimte voor ontspanning en het verkennen van de omgeving. Spelers van het Duitse team, geboren in 2008 en 2009, namen ook deel aan enkele trainingen. Hier volgt een terugblik op deze dynamische en sportieve week.


Maandag: Start van het Trainingskamp in Sporthal Opperdam

  • De week begon met een pittige trainingssessie in Sporthal Opperdam, waarbij de nadruk lag op techniek en tactiek. Dit vormde de ideale start van het kamp en bereidde het team voor op de intensieve dagen die volgden.

Dinsdag: Handbaltraining, Krachttraining en Oefenwedstrijd tegen Heren A

  • Dinsdag stond in het teken van zowel handbaltraining, krachttraining bij Succes Schoonmaak als een oefenwedstrijd tegen de Heren A-ploeg van Volendam. Deze wedstrijd bood TuS Heiligenstein de kans om hun vaardigheden te testen in een competitieve setting en verder te werken aan hun voorbereiding voor het komende seizoen.

Woensdag: Kickbokstraining en Een Avond in Amsterdam

  • De dag begon met een energieke kickbokstraining bij B-Active in Volendam, waar de focus lag op kracht en uithoudingsvermogen. Later op de dag werd een handbalsessie gehouden, waarbij de spelers hun fysieke energie konden omzetten in spel. De avond werd afgesloten met een ontspannen bezoek aan Amsterdam, waar de spelers genoten van de stad.

Donderdag: Speciale Handbaltraining met Volendamse Spelers

  • Donderdag stond in het teken van een dubbele trainingsdag. Naast hun eigen sessie kregen de Duitse spelers een speciale positietraining met de selectie van HV KRAS/Volendam, waarbij ook Volendamse spelers. Dit gaf het Duitse team de kans om nieuwe inzichten op te doen in de Nederlandse speelstijl en hun samenwerking op het veld te verbeteren.

Vrijdag: Afsluiting en Terugkeer naar Duitsland

  • Na een week vol intensieve trainingen, wedstrijden en activiteiten vertrok TuS Heiligenstein weer huiswaarts. Het trainingskamp bood hen de ideale gelegenheid om fysiek en tactisch te groeien, terwijl ze ook genoten van de cultuur en omgeving van Volendam.

Dit succesvolle trainingskamp heeft niet alleen bijgedragen aan de ontwikkeling van het Duitse team, maar ook de banden tussen de clubs versterkt.

Coach Rainer’s Ervaring:

Coach Rainer van TuS Heiligenstein was zeer positief over het trainingskamp:

"De samenwerking met de vereniging is wederom geweldig. Deze stage heeft onze spelers zowel fysiek als mentaal naar een hoger niveau gebracht net als de vorige keer dat we hier waren. We kijken ernaar uit om terug te komen!"

Volendam bleek een perfecte locatie voor een week vol sport en plezier, en we hopen TuS Heiligenstein in de toekomst weer te mogen verwelkomen!


Wil je meer weten?

Wil je meer weten over de werking rondom onze jeugd? Neem dan contact op met hoofd jeugdopleidingen Martijn Cappel

Fotografie: John Loch Fotografie Klik op de onderstaande foto's voor meer beelden.