Tweede bekerronde voor Volendamse teams

woensdag 31 oktober 2018

De eerste wedstrijden in het toernooi van de NHV-beker werd door de drie teams uit Volendam gewonnen. Garage Kil/Volendam Dames 1 won met 29-13 van Commandeur/VVW en Jong BodyResults/Volendam won met 27-42 bij het Purmerendse Vido. Café De Dijk/Volendam Heren 4 versloeg Tweede Divisionist Kleine Sluis/Tonegido met 30-27. De aankomende weken wordt de volgende ronde van de beker alweer gespeeld.

Garage Kil/Volendam Dames 1

Garage Kil/Volendam Dames 1 komt van de Volendamse teams als eerste in actie. Zij zijn uitgeloot tegen Westfriesland/SEW 2. SEW staat op gelijke hoogte met de vorige tegenstander in de beker, Commandeur/VVW. De West-Friezen spelen Tweede Divisie en staan met twee gewonnen wedstrijden op een vierde plek. De eerste competitie wedstrijd tegen VVW eindigde in een 19-19 gelijkspel. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 6 november om 19.30 uur in sporthal De Bloesem.

Jong BodyResults/Volendam

Jong BodyResults/Volendam speelt op hun beurt tegen US. De Amsterdammers staan ongeslagen bovenaan in de Tweede Divisie. Zij hebben tot nu toe alles met ruime cijfers gewonnen en verkeren dus in goede vorm. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 13 november om 20 uur in de Amstelcampushal.

Café De Dijk/Volendam Heren 4

Als laatste mag Cafe De Dijk/Volendam Heren 4, dat ingeschreven staat onder de naam van Heren 3, zich gaan opmaken voor een Noord-Hollandse derby tegen eveneens het derde team van Green Park/Aalsmeer. Aalsmeer staat op een mooie tweede plek in de Eerste Divisie en speelt twee klasses hoger dan de Volendammers. Het zal een zwaar karwei worden, echter is en blijft het een derby en daardoor kunnen dit soort wedstrijden vaak raar lopen. Ze spelen op woensdag 13 november om 19.30 uur in sporthal Opperdam.

Heren 1

Het eerste herenteam van HV KRAS/Volendam is vrijgeloot tot aan de achtste finales. Dit omdat de ploeg van trainer Peter Portengen uitkomt in de BENE-League.