Uitzege bij Sasja opsteker voor HV KRAS/Volendam

Uitzege bij Sasja opsteker voor HV KRAS/Volendam

zondag 04 maart 2018

HV KRAS/Volendam boekte zaterdagavond een prima uitzege. Op bezoek bij Sasja HC werd met 22-28 gewonnen. Door de overwinningen van concurrenten Fiqas/Aalsmeer, Oci-Lions en Herpertz Bevo is het ticket voor de Final Four echter definitief uit zicht.

Bij de start van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Maurits van Buren viel op door viermaal foutloos te zijn vanaf de penaltylijn. Volendam, dat net als in de vorige wedstrijd tegen Aalsmeer met redelijk succes in het middenblok speelde met de jonge Marnix Roos en Tim Claessens, leidde na een kwartier met 6-8. Even dreigde Volendam in te kakken. Het kreeg drie treffers om de oren en zag twee spelers beboet met een tijdstraf. Maar ondanks deze numerieke minderheid knokten de gasten terug en bogen zij even later de achterstand om naar een 12-16 voorsprong met rust.

Daarna bouwde Volendam de marge uit naar 14-20 en even later zelf naar 18-26. Toen was wel duidelijk dat de punten mee naar het vissersdorp gingen. De slotfase was niet bijzonder spannend en werd uiteindelijk afgesloten bij 22-28. Van Buren maakte zeven treffers, terwijl ook Jordy Baijens met zes goals goed op schot was.

Zaterdag sluit KRAS/Volendam de BENE-League af met een thuisduel tegen hekkensluiter Quintus. In het weekend van 24 en 25 maart start de nacompetitie om de landstitel.

Sasja HC - HV KRAS/Volendam: 22-28 (12-16).
Scores HV KRAS/Volendam: Dennis Schellekens, Gerrie Eijlers; Maurits van Buren 7/5, Jordy Baijens 6, Igor Mrsulja 3, Geert Hinskens 3, Jaap Beemsterboer 2, Léon van Schie 2, Tim Claessens 2, Marnix Roos 1, Sonni de Jonge 1, Leon Geus 1.

Samenvatting Sasja HC - HV KRAS/Volendam (22-28)