Update | Spelersruil Benghanem en Beemsterboer 1 aprilgrap

Update | Spelersruil Benghanem en Beemsterboer 1 aprilgrap

zondag 01 april 2018

Update | 1 aprilgrap

De unieke ruildeal (zie hieronder) in Noord-Holland is een 1 aprilgrap. Jaap Beemsterboer en Samir Benghanem wisselen niet van club.

HV KRAS/Volendam, FIQAS/Aalsmeer en Handbal Inside besloten op 1 april de handbalwereld in het ootje te nemen. Op zondagochtend werd gekopt dat cirkelspeler van Aalsmeer Benghanem van club ging ruilen met Volendamse schutter Beemsterboer.

De unieke ruildeal tussen de streekgenoten is niet aan de orde. Op 14 april treffen beide clubs elkaar in de kampioenspoule.


HV KRAS/Volendam en FIQAS/Aalsmeer hebben elkaar gevonden bij hun zoektocht om de selectie voor het komende seizoen te versterken. De twee Noord-Hollandse clubs hebben een overeenstemming bereikt voor een unieke spelersruil. Cirkelloper van Aalsmeer Samir Benghanem versterk vanaf komende zomer het team van KRAS/Volendam, terwijl Jaap Beemsterboer de omgekeerde weg bewandelt.

‘Unieke gebeurtenis’

Algemeen manager Joost Ooms spreekt van een ‘unieke gebeurtenis’. “KRAS/Volendam en FIQAS/Aalsmeer hebben een aantal jaren geleden een gentleman’s agreement opgesteld waarbij beide clubs afspraken om van elkaars spelers af te blijven. Dit om het handbal in onze provincie te bevorderen. Sindsdien hebben beide partijen zich hier keurig aan gehouden. In onze zoektocht naar een cirkelspeler voor het komende seizoen vernamen wij dat Aalsmeer een opbouwer zocht. Zo ontstond het contact en van het een kwam het ander. Natuurlijk is het jammer dat Jaap, een kind van de club, ons verlaat. Maar we krijgen er een speler voor terug die ons team aanzienlijk sterker maakt. De manier waarop deze samenwerking tot stand is gekomen is een blijk van wederzijds respect naar elkaar. Wat mij betreft een unieke gebeurtenis.”

‘Toe aan nieuwe omgeving’

Beemsterboer is een vertrouwd gezicht in het Volendamse team en won met de oranjehemden diverse prijzen, waaronder tweemaal de landstitel. De handballer uit Wervershoof geeft zelf aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. “Ik handbal al heel wat jaren voor Volendam, een prachtige club. Maar ik denk dat het voor mijn loopbaan goed is dat ik mij bewijs in een nieuwe omgeving. Bij Aalsmeer krijg ik die kans en daar kijk ik erg naar uit. Ik wil de mensen van Volendam bedanken voor al hun steun in de afgelopen jaren. Hopelijk kunnen we het seizoen afsluiten met een prijs, zodat ik met opgeheven hoofd Volendam kan verlaten.”

‘Een van de beste cirkellopers’

Met Samir Benghanem haalt KRAS/Volendam de gewenste versterking op de cirkel binnen. De 23-jarige handballer uit Den Haag kan zowel in de aanval, als in de dekking uit de voeten en behoort volgens insiders tot beste cirkellopers van de BENE-League. Benghanem denkt in Volendam de club gevonden te hebben die hem aan eremetaal helpt. Afgelopen seizoen verloor Aalsmeer de bekerfinale en greep het tegen KRAS/Volendam naast het ticket voor de finale om de landstitel.