Van wie bin jej er ien? | Anja Tol

Van wie bin jej er ien? | Anja Tol

donderdag 18 januari 2018

Rechterhoek Anja Tol zat vorig seizoen nog het grootste gedeelte van het seizoen op de tribune vanwege een knieblessure, maar ondertussen heeft ze zich weer terug geknokt naar een basisplaats bij Garage Kil/Volendam DS1.

Roepnaam: Anja
Geboorte datum & plaats: 26-01-1988 Purmerend
Positie: rechterhoek
Lengte: 1.70
Bij Volendam sinds (seizoen): 2013
Vorige verenigingen: VOC en heel kort SEW
Doel van dit seizoen: Kampioen worden en mijn oude vorm terugkrijgen
Beroep/studie: Legal Counsel/bedrijfsjurist Privacy en ik studeer internetrecht, intellectuele eigendom en ICT.
Hobby’s: slapen, eten, shoppen, gezellig ergens een hapje eten/drinken
Mooiste handbalmoment: de toernooien in het buitenland, bekerfinale
Favoriete sportman/vrouw: niemand
Wat is je beste eigenschap: discipline en doorzettingsvermogen
Vertel iets over jezelf wat niemand weet: Ik kan tijdens het handbal nog weleens grappen maken of niet serieus zijn. Wat veel mensen niet weten is dat ik het grootste gedeelte van de tijd heel serieus moet zijn. Ik werk 40 uur op het hoogste juridische niveau van onze organisatie en daarnaast volg ik een universitaire opleiding om mijn tweede master te halen.

Ik heb het grootste gedeelte van mijn handbalcarriere bij VOC gespeeld. Toen ik weg ging bij Volendam was er vrijwel geen aandacht voor de vrouwen en was zaterdagavond met vriendinnen de dijk op of ergens thuis zitten belangrijker dan handbal. Vanaf het moment dat wij richting het kampioenschap gingen tijdens mijn eerste seizoen weer terug bij Volendam kwam langzaamaan die omslag. Ik ben supertrots op hoeveel deze meiden zijn gegroeid en hoe de mentaliteit is veranderd. Nu staat handbal op één en na het binnenhalen van de punten is er tijd voor gezelligheid. Ik zie dat veel meiden keihard werken aan hun eigen doelen en op avonden dat we vrij zijn van handbal zoeken zij de sportschool op. Met z’n allen zijn we echt enorm gegroeid! Dat vind ik mooi om te zien. Voorts vind ik het geweldig hoe de vrouwenhandbal begint te leven binnen de club met veel trouwe supporters die ons enorm aanmoedigen naar een mogelijk volgend kampioenschap.