Van wie bin jej er ien? | Ellen Overman

Van wie bin jej er ien? | Ellen Overman

donderdag 30 november 2017

Vandaag in 'Van wie bin jej er ien" keepster Ellen Overman. Ellen speelt met shirt nummer 1 en werkt wekelijks samen met Simon Molenaar (keepers trainer van dames 1) en natuurlijk keepsters Anja Schilder & Nicole Rep, om te leren en nog beter te worden!

Roepnaam: Ellen
Geboortedatum: 03-03-1997
Woonplaats: De Rijp. Mooiste dorp van Nederland. Of is dat heel verkeerd dat ik dit zeg in Volendam?
Positie: keeper
Lengte: 1.69
Bij Volendam sinds: dit seizoen, 2017-2018.
Vorige verenigingen: Westfriesland/SEW en SV Graftdijk.
Doel van dit seizoen: promoveren!!

Beroep/studie: ik doe de opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening, waarbij ik nu stage loop als jongerencoach voor de doelgroep voortijdige schoolverlaters. Als bijbaantje werk ik als flexmedewerker bij Stichting Odion. Ik begeleid, ondersteun en verzorg mensen met een verstandelijke beperking op de dagbesteding of hun woonlocatie.
Hobby’s: als ik vrij heb van handbal dan vind ik het heerlijk om iets te ondernemen met vriendinnen, familie, collega's en/of teamgenoten.
Mooiste handbalmoment: debuut in de erevisie en de vijf gewonnen Nederlands Kampioenschappen en die van 2015 in het speciaal: dit was mijn laatste NK en vriendinnen en familie kwamen kijken, wat ik super waardeer!
Favoriete sportman/vrouw: Tess Wester. Geweldige uitstraling, goed in wat ze doet en lekker zichzelf!
Wat is je beste eigenschap: ik ben erg sociaal.

Vertel iets over jezelf wat niemand weet: Vaak verwachten mensen niet dat ik perfectionistisch ben, omdat ik soms best wel wat "druk" kan zijn. Maar ik moet mijn energie toch kwijt kunnen. Maar men verwacht niet dat ik mezelf dagen lang kan opsluiten om te leren voor een toets. Ook ben ik geboren met een open gehemelte (schisis). Ik ben diverse keren geopereerd. Mijn laatste operatie was in 2016. Mijn trommelvlies is hersteld met kraakbeen en heeft een T-buisje. En een van mijn gehoorbeentjes is van titanium. Door de schisis heb ik verminderend gehoor, wat soms wel erg makkelijk kan zijn hoor.

 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Ellen Overman en ik ben 20 jaar. Ik ben begonnen met handbal bij SV Graftdijk, toen ik daar speelde, werd ik uitgenodigd voor het Noord-Hollands team. Voor doorgroeimogelijkheden ben ik overgestapt naar Westfriesland/SEW. Daar heb ik zeven seizoenen gespeeld. In die tijd heb ik Nederlands kampioenschappen gespeeld, (internationale) toernooien en trainingstages meegemaakt, heb ik heb een klein beetje mogen proeven van het Nederland U19 en mocht ik mijn debuut gemaakt in de eredivisie.

Nu wilde ik weer een nieuw begin met frisse doelen. Dat wilde ik graag doen bij HV KRAS/Volendam. Ik speel hier sinds dit seizoen en heb het nu al heel erg naar mijn zin! Het is fijn om met deze meidengroep en begeleiding samen te werken. We hebben een gezamenlijk doel waar iedereen voor wilt strijden, namelijk: promoveren! Na de vier gewonnen wedstrijden en die super goede voorbereiden, waar we individueel en als team erg zijn gegroeid, lijkt het een realistisch doel. Ook jou hebben we nodig tijdens de wedstrijden. Moedig ons aan bij de thuis (en uit) wedstrijden. Het helpt om meer uit onszelf te halen en alle ballen in het doel te knallen. Ik zal er alles aan doen om ze aan de andere kant tegen te houden. Ik hoop je gauw te zien in de Opperdam!