Van wie bin jej er ien? | Ruud van den Broeck

Van wie bin jej er ien? | Ruud van den Broeck

woensdag 15 november 2017

Wisten jullie dat de hoofdtrainer van Garage Kil/Volendam DS 1 Ruud van den Broeck bijna 100 interlands op zijn naam heeft staan & een lange periode bij KRAS/Volendam op het doel heeft gestaan!?

Roepnaam: Rudy
Geboortedatum- & plaats: 3 jan 1967
Lengte:1.88

Als speler bij Volendam sinds: 1995-2008
Vorige verenigingen als speler: bij Aalsmeer (19 jaar) en Volendam(13 jaar) en Nederlands team (7 jaar, 91 interlands)
Welk shirtnummer had je vroeger? nummer 1.

Als trainer bij Volendam sinds seizoen: 2016-2017.
Als trainer heb ik de volgende teams getraind & gecoacht: RKDES D-, C- en B-jeugd meisjes (5 jaar), Aalsmeer B-jeugd meisjes (1 jaar) en Dames 1 (2 jaar), VOC dames keeperstrainer en hoofdtrainer (3 jaar), Volendam jongens A jeugd (1 jaar) en keeperstrainer mannen (12 jaar)

Doel van dit seizoen: Kampioen worden in de tweede divisie
Beroep/studie: Rozenveredelaar
Hobby’s: Handbal
Mooiste handbal moment: Als trainer kampioen met Aalsmeer van de 1e divisie en dus promotie naar de Eredivsie, als keeper toen ik met Nederlands Team het winnende doelpunt tegen Noorwegen gemaakt in een interland.
Vertel iets over jezelf wat niemand weet: ik kan niet tegen mijn verlies.

 

Vaak wordt mij gevraagd waarom ik trainer van de dames van Volendam ben geworden. Zelf heb ik goede herinneringen aan de club. De manier waarop ze bij de heren toen de tijd met de sportcultuur om gingen heb ik altijd als heel prettig ervaren. In de loop van de tijd ben ik als trainer beland geraakt in het dameshandbal en zo hoop ik nu de dames van Volendam en de club hun ambitie op dit niveau hebben gespeeld een steentje bij te kunnen dragen met mijn ervaring. Het bevalt goed bij de dames, we zitten nu in het tweede jaar en vooral de puurheid van de meiden maakt het erg leuk om hier trainer te zijn.  In het eerste seizoen moesten we wel aan elkaar wennen hoor, de overstap naar 'topsport' is dan toch wel groot. We hebben dit jaar een brede selectie waarin er voldoende concurrentie aanwezig is. Dit is erg goed voor de meiden. Ook zijn er een aantal talentvolle ambitieuze Volendamse jeugdspeelsters doorgekomen die een mooie toekomst voor zich kunnen hebben als ze zich zo blijven ontwikkelen.

 

Op de hoogte blijven van het nieuws van onze dames? Klik danHIER en schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief!