Diego Jacobs: Terug van Superglobe Trip naar New York

Diego Jacobs: Terug van Superglobe Trip naar New York

maandag 12 augustus 2024

Beste HV KRAS/Volendammers,

Na een onvergetelijke reis naar New York ben ik eindelijk terug in Nederland. Wat een avontuur was het! Als voormalig speler van KRAS/Volendam had ik nooit durven dromen dat ik nog een kans zou krijgen om op zo'n internationaal podium te staan. Dankzij de samenwerking tussen KRAS/Volendam en Los Angeles Team Handball Club kreeg ik deze unieke mogelijkheid, en ik kan niet genoeg benadrukken hoe dankbaar ik ben voor deze ervaring.

De reis begon met het geweldige nieuws dat Los Angeles Team Handball Club, onder leiding van mijn voormalige coach Mark Ortega, een wildcard had gekregen om deel te nemen aan het Super Globe kwalificatietoernooi in New York. Toen Ortega en Joost Ooms van Volendam contact met me opnamen, voelde ik meteen dat dit een kans was die ik niet kon laten liggen. We wisten allemaal dat deze mogelijkheid meer inhield dan alleen deelnemen aan een toernooi; het was een kans om ons te meten met de beste teams ter wereld, zoals Barcelona en Magdeburg, maar ook teams waar je normalitier niet tegen zou komen te spelen. Bijvoorbeeld de kampioen van Mexico.
Samen met oud-KRAS/Volendammer, Ephrahim Jerry, vormden wij een waardevolle versterking voor Los Angeles Team Handball. De sfeer in New York was ongelooflijk om mee te maken—niet alleen de stad zelf, maar ook de kans om deel uit te maken van het evenement.

We speelden sterk, maar helaas niet sterk genoeg. New York City Handball won uiteindelijk het toernooi. Het was een intense en uitdagende ervaring, maar een die ik voor geen goud had willen missen. De mogelijkheid om te spelen voor een plek in het Super Globe hoofdtoernooi in Caïro was natuurlijk de kers op de taart.

Hoewel we ons niet hebben gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi in Caïro, heeft deze ervaring me meer gegeven dan ik ooit had kunnen verwachten. Het bevestigde dat handbal je werkelijk overal kan brengen—een les die ik voor altijd met me meedraag.

Nu ik terug ben, kijk ik met veel trots terug op deze reis. Het is een eer om deel te hebben uitgemaakt van zo'n historisch moment voor zowel KRAS/Volendam als Los Angeles Team Handball Club. Ik hoop dat dit soort kansen in de toekomst blijven ontstaan voor andere spelers, want het was echt een unieke ervaring die mijn handbalcarrière compleet heeft gemaakt.

Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt en aan de fans die ons hebben gesteund. Ik zal deze reis en deze wedstrijden nooit vergeten!

Groetjes Diego Jacobs

 


Lees hier eerder eerdere aankondiging: klik hier

Klik op de onderstaande foto's om meer foto's te zien van Diego en Ephrahims avontuur.