Verslag over Silke van Kleef in China

Verslag over Silke van Kleef in China

donderdag 15 augustus 2024

Van 14-25 augustus is Dames 1 speelster Silke van Kleef mee de nationale selectie onder-18. Dit stuk is opgesteld naar aanleiding van contact met Silke door de redactie. 

Dag 1, 2 en 3

Na een lange reis van bijna 20 uur, met slechts korte slaapjes tussendoor, zijn we eindelijk aangekomen in Chuzhou, Anhui, in de Volksrepubliek China voor het WK Onder 18 Nederlands Damesteam. De hitte hier is intens, en de rit naar het hotel gaf ons meteen een indruk van deze gigantische stad. Overal waar je kijkt, zie je talloze flatgebouwen; het is bijna onvoorstelbaar hoeveel er zijn. Het vinden van de weg in zo’n enorme stad bleek een flinke uitdaging, en dat maakte ons, na de lange reis, alleen maar vermoeider.

Het hotel waar we verblijven, zag er online veel beter uit dan in werkelijkheid, maar we laten ons niet uit het veld slaan. We zijn hier met een duidelijk doel: presteren op het hoogste niveau tijdens het Wereldkampioenschap Handbal. Onderweg kregen we ook nog te maken met een onverwachte cultuurshock toen we in plaats van een gewone toiletpot een hurktoilet in onze kamers aantroffen. Na deze avontuurlijke start hebben we gelukkig wat slaap kunnen inhalen, zodat we ons de volgende dag goed konden voorbereiden op onze eerste WK-wedstrijd tegen Canada.

Onze eerste wedstrijd tijdens het WK, tegen Canada, was een groot succes. We wonnen overtuigend met 41-6. Ik had het geluk om zelf één keer te scoren en maakte mooie minuten op het veld. Die overwinning gaf ons meteen een flinke dosis vertrouwen.

Dag 4

De eerste drie dagen in China zitten erop, en het land blijft ons verbazen. Engels wordt hier nauwelijks gesproken, en de reclameborden op de gebouwen zijn voor ons onleesbaar. Een simpel kopje koffie vinden blijkt lastiger dan verwacht, maar de sportcomplexen zijn absoluut indrukwekkend. Geduld hebben is hier wel echt nodig – iets wat niet altijd mijn sterkste kant is – maar het hoort bij de ervaring. Het belangrijkste is dat we de eerste punten binnen hebben, en dat is precies waarvoor we hier zijn.

Vandaag staat de wedstrijd tegen Zuid-Korea op het programma, die om 10:00 uur Nederlandse tijd begint. We zijn vastbesloten om ons beste spel te laten zien en alles te geven op het veld. We zijn gefocust en klaar voor de uitdaging.

Voor de fans thuis: alle wedstrijden zijn live te volgen op Viaplay. We hopen dat jullie allemaal meeleven en ons blijven steunen!


Klik hier voor meer informatie over het WK in China