Volendam verlengt contract van talentvolle Dave de Waal

Volendam verlengt contract van talentvolle Dave de Waal

dinsdag 28 mei 2024

HV KRAS/Volendam is verheugd om aan te kondigen dat het contract van Dave de Waal is verlengd. Dave, een getalenteerde speler uit onze eigen opleiding, heeft zijn minuten in het eerste team naar volle tevredenheid gemaakt en heeft ook veel speelervaring opgedaan in het tweede team, waar hij langzaamaan het niveau ontgroeit.

Dave vertelt:

"Ik begon met handballen bij SV Zeeburg, maar kwam naar Volendam om mezelf te ontwikkelen tot topsporter. Toen ik hier kwam, werd Rick Zwarthoed mijn trainer. Hij plaatste me op de opbouw, terwijl ik daarvoor altijd cirkel was. Sindsdien heb ik een mooie carrière kunnen opbouwen. Vorig seizoen tekende ik mijn eerste contract, won de nationale beker, speelde in de finale om het landskampioenschap en maakte mijn debuut bij het eerste team in de Opperdam. Dat zijn wel hoogtepunten. Ik heb al veel mooie momenten meegemaakt, maar ik ben zeker nog niet klaar hier. Mijn hoofddoel is om een vaste waarde te worden bij heren 1. Bij heren 2 lukt dat aardig, dus ik hoop dat het ook zo zal voortvloeien naar heren 1. Ik heb doelen gesteld om mezelf te blijven ontwikkelen. Verdedigend heb ik vertrouwen in mezelf, maar in de aanval wil ik meer lef tonen. Verder hoop ik dat ik mijn maatschappelijke en sportcarrière kan blijven combineren. Ik heb het hier behoorlijk druk mee, want ik werk ook nog naast het handballen, maar dat motiveert me ook. Ik wilde altijd op het hoogste niveau spelen, en daar ben ik nu. Dat ik er nu ben, geeft me een extra boost en maakt het makkelijker te rechtvaardigen voor mezelf als ik het druk heb."

Rick Zwarthoed, een van Dave’s jeugdtrainers, voegt toe:

"Ik vond altijd dat Dave goed inzicht had en dat hij dat beter kon inzetten op de opbouw. Het is leuk om te zien dat de jongens die ik heb getraind het nu zo goed doen. Daar ben ik wel trots op."

Trainer Geert Hinskens:

"Ik ben blij dat we met Dave kunnen voortbouwen aan de continuïteit binnen de selectie. Dave is een getalenteerde speler die een goede ontwikkeling doormaakt. Vanuit de club is er veel vertrouwen dat hij verder kan doorgroeien tot een belangrijke pijler voor het team”.

Marco Woltersom van de topsportcommissie:

Met Dave verlengen we het contract van een jongen uit onze eigen opleiding die al zijn minuten in het eerste team naar tevredenheid heeft gemaakt. Daarnaast heeft hij veel minuten gemaakt in het tweede team, waar hij langzaamaan het niveau ontgroeit. Omdat ik deze jongen al langer ken, heb ik er veel vertrouwen in dat hij komend jaar nog een stap vooruit zal maken.

HV KRAS/Volendam is trots op de ontwikkeling van Dave en kijkt uit naar zijn verdere groei en bijdrage aan het team. We hebben er alle vertrouwen in dat hij een belangrijke pijler voor onze club zal worden.