Voorbereiding Meisjes B1 van start

Voorbereiding Meisjes B1 van start

dinsdag 28 augustus 2018

Ook de voorbereiding van de Meisjes B1 is deze week van start gegaan. Onder leiding van trainers Diego Jacobs en Fiona Scherpenzeel zijn de meiden begonnen aan een reeks loop- en zaaltrainingen. “We gaan proberen de meiden zo goed mogelijk klaar te stomen voor Garage Kil/Volendam Dames 1”, vertelt Scherpenzeel. “Het is belangrijk dat we nu stappen gaan maken om aansluiting te vinden met de jeugddivisie. Hierbij proberen wij als trainers een zo gevarieerd mogelijk trainingsschema te ontwikkelen.”

De Meiden B1 beginnen op 1 september met een trial tegen het VZV, een team dat uitkomt in de jeugddivisie. Deze wedstrijd wordt opgevolgd door een krachtmeting met topklasse-team Vrone, terwijl het team op woensdag 29 september een survivalrun gaat doen op de atletiekbaan in Edam.

Scherpenzeel: “Als we hard blijven trainen kunnen we dit seizoen waarschijnlijk iets heel moois neerzetten. De wedstrijden tegen VZV en Vrone zijn goede wedstrijden om te meten waar we staan en waar we nog aan moeten werken. Maar toch staan de ontwikkelingen van de speelsters en het team op de eerste plaats.”