Voorbeschouwing | Belangen direct groot voor HV KRAS/Volendam bij start nacompetitie

Voorbeschouwing | Belangen direct groot voor HV KRAS/Volendam bij start nacompetitie

vrijdag 23 maart 2018

Na een enerverend seizoen in de BENE-League gaat dit weekend de nacompetitie van de Eredivisie van start. Aankomende zaterdag starten de Volendammers de play-offs voor de Nederlandse landstitel met een uitwedstrijd tegen Herpertz Bevo. De wedstrijd begint om 19.00 uur in sporthal de Heuf.

Het seizoen in de BENE-League is voor de Volendammers niet geworden wat iedereen ervan verwacht had. Na 22 speelrondes zijn de Volendammers uiteindelijk op een 6e plaats geëindigd. Heel goede wedstrijden werden afgewisseld met mindere potjes. Wel werden de laatste drie wedstrijden van het seizoen allemaal in overwinningen omgezet waardoor de Volendammers met een goed gevoel aan de strijd om de landstitel kunnen beginnen.

HV KRAS/Volendam eindigde de BENE-League onder de Nederlandse clubs als vierde. Hiermee starten de oranjehemden de nacompetitie met één bonuspunt. De andere clubs kregen door hun hogere notering meer punten. De stand is als volgt:

  • OCI-Lions +4
  • FIQAS/Aalsmeer +3
  • Herpertz Bevo +2
  • HV KRAS/Volendam +1

De wedstrijd tegen Herpertz Bevo is meteen een belangrijke. Bij een overwinning klimmen de Noord-Hollanders gelijk een plekje omhoog op de ranglijst. Dit seizoen werden er al 2 wedstrijden gespeeld tegen Bevo. De thuiswedstrijd werd met 31-28 gewonnen, terwijl het uitduel jammerlijk verloren ging: 31-29. Beide wedstrijden waren heel spannend en zaten vol spektakel. Het belooft een heel spannende wedstrijd te worden aankomende zaterdag.

Blessures

Peter Portengen kan aankomende zaterdag niet beschikken over Marc Kok en Boris Grk. Marc heeft een voetblessure en Boris heeft last van een buikblessure. Jan Josef lijkt het duel met Bevo daarentegen wél te halen, waardoor de Volendammers weer wat meer mogelijkheden hebben in de opbouwrij.

Livestream

De fans van de BENE-League waren gewend dat Fanseat elke wedstrijd uitzond. Nu de BENE-League is afgelopen, zijn de Nederlanse clubs weer zelf verantwoordelijk om een livestream te verzorgen. Elke Nederlandse club in de nacompetitie heeft zo’n livestream, waardoor alle fans kosteloos worden getrakteerd op heerlijke potjes handbal! De livestream van de wedstrijd Herpertz Bevo – HV KRAS/Volendam is hier te zien.

Samenvatting Herpertz Bevo - HV KRAS/Volendam (31-29).