Voorbeschouwing | Finale op het spel in rechtstreeks duel met FIQAS/Aalsmeer

Voorbeschouwing | Finale op het spel in rechtstreeks duel met FIQAS/Aalsmeer

vrijdag 04 mei 2018

Aanstaande zaterdag is de allesbeslissende wedstrijd tegen FIQAS/Aalsmeer. De wedstrijd zal worden gespeeld om 20:00 in een naar verwachting kolkende Opperdam. Alleen een overwinning helpt HV KRAS/Volendam aan een finaleplaats om het Nederlands kampioenschap. Bij elk ander resultaat zijn het de Aalsmeerders die het mogen opnemen tegen de andere finalist OCI-LIONS.

Afgelopen weekend won HV KRAS/Volendam heel overtuigend in de uitwedstrijd bij LIONS. In de tweede helft werden de Limburgers overrompeld en won HV KRAS/Volendam uiteindelijk met 31-37. Door deze ruime overwinning zal de ploeg van Peter Portengen met een goed gevoel richting de wedstrijd van aankomende zaterdag gaan.

Eerdere ontmoetingen

De vier wedstrijden eerder dit seizoen tegen FIQAS/Aalsmeer waren allemaal thrillers. Van de vier wedstrijden wisten de mannen van Portengen maar één keer aan het langste eind te trekken. Daarbij moet gezegd worden dat HV KRAS/Volendam de thuiswedstrijd wist te winnen (met 26-20) en dat de andere drie wedstrijden in Aalsmeer gespeeld werden.

Op dit moment staan de Volendammers één punt achter de mannen uit Aalsmeer. FIQAS/Aalsmeer heeft acht punten en HV KRAS/Volendam zeven. Dit betekent dat HV KRAS/Volendam moet winnen om door te kunnen gaan naar de best of three-finale.

Mocht HV KRAS/Volendam doorstoten naar de finale, dan zullen deze wedstrijden gespeeld worden op de volgende data:

19-20 mei:  BOT 3/1 (uit)
26-27 mei: BOT 3/2 (thuis)
2-3 juni: BOT 3/3 (uit)

Blessures

Boris Grk is nog niet inzetbaar voor komende zaterdag. Marc Kok herstelt goed van zijn blessure en lijkt inzetbaar te zijn. Verder beschikt trainer Peter Portengen over een fitte selectie.

Livestream

Elke Nederlandse club in de nacompetitie heeft een eigen livestream, waardoor alle fans kosteloos worden getrakteerd op heerlijke potjes handbal! Voor het eerst gaat de wedstrijd uitgezonden worden via Facebook Live! Bekijk de wedstrijd via deze link of klik op het evenement hieronder.