Voorbeschouwing | 'Geplaatst' Lions kan getergd KRAS/Volendam verwachten

Voorbeschouwing | 'Geplaatst' Lions kan getergd KRAS/Volendam verwachten

donderdag 26 april 2018

Aankomende zaterdag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen OCI-LIONS op het programma. De wedstrijd wordt om 19:00 gespeeld in de Stadssporthal in Sittard. Om zicht te houden op een plek in de finale is een overwinning zeer welkom voor de Volendammers.

De eerste vier wedstrijden van de nacompetitie van de eredivisie zijn gespeeld met wisselende resultaten. De eerste twee wedstrijden werden winnend afgesloten maar de laatste twee wedstrijden, uit bij Aalsmeer (34-29) en thuis tegen Bevo (30-31), konden niet worden omgezet in een overwinning. Hierdoor bezet HV KRAS/Volendam de derde plaats. Tegenstander OCI-LIONS is al verzekerd van een plek in de finale. Zij wisten afgelopen weekend met 24-22 te winnen van concurrent FIQAS/Aalsmeer. Het kan zaterdag dus alle kanten op. Bij een verlies in Sittard en een overwinning voor Aalsmeer, op bezoek bij Bevo, kan al fataal zijn voor de ploeg van trainer Peter Portengen. Daarentegen kan een winstpartij de stand weer helemaal omgooien.

  1. OCI–LIONS 10|4
  2. FIQAS/Aalsmeer 6|4
  3. HV KRAS/Volendam 5|4
  4. Herpertz BEVO HC 5|4

Afgelopen weekend leek een zeker zijnde overwinning in de slotfase van de wedstrijd weggegeven. De Volendammers stonden in de tweede helft met vijf punten voor maar gaven deze voorsprong in de slotfase nog weg: 30-31. Aankomend weekend mag zoiets niet gebeuren. De ploeg zal scherp aan de wedstrijd moeten beginnen om een goed resultaat te kunnen behalen in Limburg. De thuiswedstrijd tegen OCI-LIONS was een waar spektakel. Mede door een uitzinnig thuispubliek wisten de Volendammers met 30-27 te winnen van de LIONS.

Blessures

Ten opzichte van de afgelopen wedstrijd zijn er weinig ontwikkelingen op het blessurefront. Wel herstellen de geblesseerden langzamerhand.Marc Kok en Boris Grk zijn nog altijd niet inzetbaar. Geert Hinskens is een twijfelgeval voor zaterdag. De overige selectiespelers zijn topfit en klaar voor de strijd.

Livestream

Elke Nederlandse club in de nacompetitie heeft een eigen livestream, waardoor alle fans kosteloos worden getrakteerd op heerlijke potjes handbal! De livestream van de wedstrijd OCI-LIONS - HV KRAS/Volendam is hier te zien.