Voorbeschouwing | HV KRAS/Volendam gaat voor zege in Noord-Hollandse derby

Voorbeschouwing | HV KRAS/Volendam gaat voor zege in Noord-Hollandse derby

donderdag 22 februari 2018

Na de bekerwinst (14-35) van afgelopen dinsdag op studentenvereniging Ha-Stu neemt HV KRAS/Volendam het aanstaande zaterdag op tegen Fiqas/Aalsmeer. Bij een overwinning zijn de Volendammers zo goed als zeker geplaatst voor de nacompetitie van de eredivisie om het Nederlandse landskampioenschap.

In de BENE-League bezet Fiqas/Aalsmeer de derde plaats en Volendam de zesde stek. Het verschil tussen beide ploegen is zes punten. Door de 32-30 nederlaag van vorige week tegen Sporting Nelo heeft KRAS/Volendam slechts een minieme kans om de Final Four nog te halen. Aalsmeer won vorige week overtuigend van Sasja: 34-14.

Het is voor de ploeg van trainer Peter Portengen daarom zaak om met nog drie wedstrijden voor de boeg zo hoog mogelijk te eindigen tussen de Nederlandse ploegen. De vier beste teams uit ons land stromen na de BENE-League in naar de nacompetitie van de Eredivisie. Hierin spelen alle teams thuis en uit tegen elkaar. De eerste twee ploegen strijden vervolgens in een Best of Three om het Nederlands kampioenschap. Het hoogst geplaatste team begint de nacompetitie met vier bonuspunten, de nummer vier begint met één bonuspunt.

Dat levert onderstaande virtuele stand op:

  1. Fiqas/Aalsmeer +4
  2. Oci-Lions +3
  3. Herpertz Bevo + 2
  4. HV KRAS/Volendam + 1

De ontmoeting met Aalsmeer levert van oudsher spectaculaire wedstrijden op. Denk maar eens aan het laatste thuisduel tegen de Aalsmeerders voor de halve finale om de landstitel. Thuis wonnen de Volendammers in een bomvolle en sfeervolle Opperdam met 26-21. Van de laatste 10 wedstrijden in Volendam werden er vier gewonnen door de dijkbewoners en won Aalsmeer er drie. Eerder dit seizoen verloor Volendam nipt van de Noord-Hollanders: 25-23.

Afwezigen

Voor de aankomende wedstrijd is de aanwezigheid van Boris twijfelachtig. Hij is al een tijdje ziek en het is de vraag of hij voor aanstaande zaterdag inzetbaar is. Jan Josef staat met een knieblessure de komende weken aan de kant.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.

Samenvatting Fiqas/Aalsmeer - HV KRAS/Volendam (25-23).