Voorbeschouwing | KRAS/Volendam op bezoek bij veelscorend Achilles Bocholt

Voorbeschouwing | KRAS/Volendam op bezoek bij veelscorend Achilles Bocholt

vrijdag 20 oktober 2017

Aankomende zaterdag staat er voor HV KRAS/Volendam weer een uitwedstrijd in de BENE-League op het programma. De Volendammers strijden om 20.15 uur in België tegen Achilles Bocholt. Door velen getipt als een van de titelkandidaten voor het winnen van de BENE-League.

De vorige ontmoeting was in februari. Het duel, dat gespeeld werd in Volendam, eindigde toen in het voordeel van de Belgen: 27-33. Ook de uitwedstrijd ging voor de Volendammers verloren: eindstand 31-24. Later zou Bocholt zich in de Final Four kronen tot kampioen van de BENE-League. De selectie van Bocholt kent een aantal bekende namen, waaronder Evert Kooijman, die begin juni bij OCI-Lions KRAS/Volendam nog van de Nederlandse landstitel hield. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar de Volendammers gaan er alles aan doen om te winnen.

De Volendammers staan een gedeelde vierde plaats op de ranglijst met acht punten, Achilles Bocholt staat tweede met tien punten. De Belgen blijken een team te zijn dat makkelijk scoort. Afgelopen weekend speelde Achilles Bocholt uit tegen KV Sasja HC en wist te winnen met liefst 27-41. Ook in de ronde daarvoor schoten de Vlamingen uit hun slof, alleen had het toen de pech dat ook tegenstander Fiqas/Aalsmeer ongekend op schot was: einstand 41-43 in het voordeel van de Noord-Hollanders. KRAS/Volendam speelde vorige week thuis tegen HUBO Initia Hasselt en won met 32-27. De kracht van de Volendammers ligt in de aanval en gezien het hoge aantal tegendoelpunten van Bocholt zit een Volendamse stunt er misschien wel in zaterdag!

Blessures

Léon van Schie liep in de wedstrijd tegen Visé een forse blessure op aan zijn knie. De binnenband van de knie is gescheurd. De verwachting is dat aanvoerder de komende zes weken buitenspel staat. Bij Maurits van Buren, Sonni de Jonge en Dennis Schellekens is het nog niet bekend of ze gaan spelen.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.