Voorbeschouwing | Laatste uitduel in BENE-League tegen Sasja HC

Voorbeschouwing | Laatste uitduel in BENE-League tegen Sasja HC

vrijdag 02 maart 2018

Aanstaande zaterdag om 20:00 speelt HV KRAS/Volendam de uitwedstrijd tegen Sasja HC in de BENE-League. De wedstrijd wordt afgewerkt in sporthal Sorghvliedt in Antwerpen.

Beide ploegen gaan met een goed gevoel deze wedstrijd in. Vorige week zaterdag wonnen zowel HV KRAS/Volendam en Sasja HC hun wedstrijden. Volendam won na drie achtereenvolgende verliespartijen weer eens een wedstrijd in de BENE-League. In de Noord-Hollandse derby werd met 26-20 afgerekend met FIQAS Aalsmeer. Sasja won met 25-23 thuis van Quintus. De Volendammers blijven op de zesde stek staan in de BENE-League met nog een kleine kans op plaatsing voor de Final Four. Hiervoor dienen de mannen van trainer Peter Portengen de resterende twee wedstrijden te winnen en is het afhankelijk van de concurrentie.

Vorig weekend stelden de oranjehemden wel het ticket voor de kampioenspoule van de nacompetitie van de eredivisie veilig. Het is iets ingelopen op de concurrentie, maar van de Nederlandse ploegen in de BENE-League bezet KRAS/Volendam de vierde plaats. Dit is goed voor één bonuspunt. De virtuele stand is hierdoor als volgt:

  1. OCI-Lions +4
  2. Herpertz Bevo +3
  3. Fiqas/Aalsmeer +2
  4. HV KRAS/Volendam +1

Het onderling resultaat is in het voordeel Sasja HC. Van de zeven eerdere ontmoetingen wisten de Volendammers er maar 1 te winnen, verloren ze er 3 en speelden ze 3 keer gelijk. Ook de ontmoeting eerder dit seizoen eindigde in een gelijkspel. Toen werd het in de Opperdam 26-26 na een spannende wedstrijd.

Blessures

Jan Josef staat met een knieblessure de komende weken aan de kant en is zaterdag dus niet beschikbaar. Ook Boris Grk en Marc Kok zijn zaterdag vanwege een blessure niet van de partij.

Livestream

De wedstrijd wordt live uitgezonden via Fanseat! Je kunt één maand gratis gebruikmaken van Fanseat, zonder verdere verplichtingen. Bekijk de wedstrijd hier.

Samenvatting HV KRAS/Volendam - KV Sasja (26-26).