Voorselectie Oranje: Marlies Tol maakt nog kans op Open EK U16 in Zweden

Voorselectie Oranje: Marlies Tol maakt nog kans op Open EK U16 in Zweden

donderdag 30 mei 2024

Het NHV heeft de voorselectie bekendgemaakt voor de deelname aan het oefenprogramma van de dames U16. Uit deze selectie komt de uiteindelijke selectie die deelt gaat nemen aan het Open EK in Zweden.

Bondscoach van de U16 Dirk Tuip zal later in de maand juni bekendmaken wie er naar Zweden gaan. Van de huidige selectie van 20 mogen er uiteindelijk 16 speelsters afreizen naar Zweden.

In aanloop naar het Open EK oefent Oranje nog in eigen land tegen Jong SEW op zondag 2 juni in Wognum en tegen Kwiek en Quintus op 15 juni in Raalte.
 
Het Open EK wordt gehouden in Scandinavium, Valhalla Sporthall & Lundenhallen van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli. De deelnemende landen zijn: Brazilië, Kroatië, Tsjechië, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk, IJsland, Israël, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Spanje, Zweden en Zwitserland.

Het Nederlands onder 16-team speelt in een poule met Duitsland, Zwitserland, Finland en Slowakije. Op 2 juli begint Oranje aan het toernooi. Het schema wordt later bekendgemaakt.


Marlies Tol

Onder de geselecteerde talenten zit HV KRAS/Volendam speelster Marlies Tol bij de laatste 20 talenten. Marlies is cirkelloper bij HV KRAS/Volendam en speelt in de B-jeugd. 

Marlies Tol reageert enthousiast op haar kans om geselecteerd te worden:

Ik vind het echt superleuk dat ik kans maak. Ik werk echt heel hard en probeer zo goed als mogelijk te doen. Het lijkt me heel speciaal als ik mee zou mogen.

Jeugdtrainer en hoofd onderbouw van HV KRAS/Volendam Joan Scherpenzeel reageert enthousiast op de selectie van Marlies.

Het is gaaf wanneer een talent zich zo ontwikkeld in de eigen club. We zijn ontzettend trots op Marlies, maar natuurlijk ook zijn we trots op alle andere talenten die wij in onze vereniging rijk zijn.

Tom Schilder van Handbalskoal Tom Schilder is ook erg trots.

Wéér een eigen Volendammer in beeld bij Oranje, dat is het mooiste wat er is.  Zo zien je weer dat de handbalskoal en de vereniging samen mooie dingen kunnen bereiken voor talenten die willen. We zijn erg trots.

Naast Marlies zijn de Volendamse VOC speelsters Ivana Kwakman en Tess Tuip ook in de voorselectie. Beide startten hun handbalcarrieres bij de jeugdopleiding van Volendam.


Wil je meer weten over het programma van Garage Kil/Volendam? neem dan contact op met Debbie Bont: d.bont@handbalvolendam.nl

Heb je talent?

Ook zijn de talentontwikkelingsprogramma's van de damesteams van de vereniging volop in ontwikkeling. Mocht je de ambitie hebben om, net als Femke, in het eerste team van Volendam te komen, dan kun je informeren naar onze trainingsmogelijkheden bij Hoofdjeugdopleiding Martijn Cappel: m.cappel@handbalvolendam.nl