Waardig slot BENE-League na winst op Bevo

zondag 19 februari 2017

De Volendamse handbalmannen met een goed gevoel het seizoen in de BENE-League afgesloten. Op bezoek bij Targos Bevo won de ploeg van Piotr Konitz dikverdiend met 25-33. Hierdoor zijn de Volendammers op de achtste plaats geëindigd.

De overwinning betekent tevens dat KRAS/Volendam onder de Nederlandse teams derde is geworden, waardoor het is ingedeeld in Poule B voor de nacompetitie van de Eredivisie. Zaterdagavond gaven de Limburgers en Volendam elkaar in de eerste helft niet veel speelruimte. Bevo leidde na tien minuten met 5-3. Na iets meer dan een kwartier grepen de Volendammers weer de leiding door een goal van Rutger ten Velde: 7-8. Maar groter dan twee was de marge niet. Gerust werd er met 15-17.

In de tweede helft gaven de Volendammers gas en liepen ze flink uit. „We kwamen nu wel een keer goed uit de kleedkamer. Normaal hebben we dan altijd een inzinking, maar die kwam nu niet”, vertelt Léon van Schie. De cirkelspeler, die in de heenwedstrijd met een doelpunt in de slotseconden verantwoordelijjk was voor de 24-23 winst, pikte opvallend veel doelpunten mee. Hij eindigde op een totaal van vijf. Na tien minuten in de tweede helft sloeg Volendam met 18-25 een behoorlijk gat. Die voorsprong hielden de gasten vast. De grootste marge was 23-32. Daar snoepten de Limburgers nog iets van af, maar dat maakt de uiteindelijke 25-33 overwinning niet minder mooi.

Targos Bevo - HV KRAS/Volendam: 25-33 (15-17)
Scores HV KRAS/Volendam: Marco Woltersom, Dennis Schellekens; Jan Josef 9, Léon van Schie 5, Rutger ten Velde 5, Jaap Beemsterboer 4, Dico Coesel 3, Geert Hinskens 2, Leon Geus 1, Dani Baijens 1, Jordy Baijens 1, Tom Schilder 1, Marc Kok 1.