Wedstrijd van gemiste kansen, Garage Kil/Volendam DS1 speelt gelijk

maandag 06 november 2017

Op papier beloofde het al een spannende wedstrijd te worden afgelopen zaterdag: Garage Kil/Volendam Dames 1 tegen Klink Nijland/Kwiek DS2. In een goedgevuld Opperdam-nieuw werd er een spannende wedstrijd gespeeld, met uiteindelijk een 25-25 gelijkspel als 'logisch' eindresultaat.

De eerst helft ging gelijk op. Er werd een wisselvallige wedstrijd gespeeld. Er werden door beide teams kansen gecreëerd. Zo stond Kwiek twee punten voor, waarna de Volendamse dames weer gelijkmaakten. Echter was Kwiek niet van plan snel op te geven. Aan Volendamse kant werden aanvallend de nodige fouten gemaakt, technische fouten en gecreëerde kansen werden niet goed afgerond. Door hoog tempo te spelen wisten de gasten met een voorsprong van twee punten de rust in te gaan. De stand bij rust: 11-13.

In de tweede helft wisten de Volendamse dames de score door twee treffers van cirkelspeelster Priscilla Bergman weer gelijk te trekken: 13-13. Al kwam Kwiek weer snel met een antwoord en stonden zij binnen no-time weer 13-15 voor. In de dekking wisten de Volendamse dames geen vuist te maken. De gehele tweede helft was er een felle strijd te zien. De score ging op en naar. Volendam wist negen minuten voor tijd een klein gaatje te slaan, 22-19. Helaas kon deze voorsprong niet worden vast gehouden. Een gelijkspel van 25-25 stond op het scorebord na 60 minuten. Anja Tol verzilverde in de slotminuut een penalty, dat haar team uiteindelijk één punt opleverde. Priscilla Bergman werd na afloop benoemd tot ‘Lotje Women of the Match’.

Trainer Ruud van den Broeck vond dat er deze avond een punt gewonnen was, in plaats van eentje verloren. "We hebben vanavond te veel kansen laten liggen om het Kwiek echt moeilijk te kunnen maken. Zij hebben een goed team, waar meer teams het moeilijk tegen gaan krijgen."

Aanvoerster Priscilla Bergman vond het zonde dat er niet gewonnen werd. ‘Natuurlijk baal ik als we een punt laten liggen, dat zou elke sporter hebben. Echter moeten we niet vergeten dat dit ons debuut is in de tweede divisie en dat we nog een hoop moeten leren. Elk punt dat we winnen of verliezen zitten lessen in, daar worden we uiteindelijke alleen maar beter van."

Niets meer missen van onze handbal dames?! De derde nieuwsbrief komt a.s. donderdag uit, schrijf je hier in!