woensdag 23 oktober 2024

Datum: 19 oktober 2024
Locatie: Wieringerwerf
Eindstand: DWOW E2 9 - 16 Volendam E3

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Excelsior ’53 E3, begon Volendam E3 vol zelfvertrouwen aan de uitwedstrijd tegen DWOW E2. Al snel bleek dat het een pittige wedstrijd zou worden, want DWOW zette direct een professionele 3-2 verdediging neer. Toch wist Volendam hier goed mee om te gaan dankzij hun snelheid en sterk samenspel.

In het eerste kwart was het nog even zoeken, en mede door de goede keeper van DWOW stond het na het eerste kwart 2-2. Volendam vond steeds beter de vrije man en bleef geduldig in de aanval. Dit resulteerde in een voorsprong van 4-6 bij rust.

Verdedigend stond het als een huis bij Volendam. Iedereen hield zich goed aan zijn taak en koos steeds een eigen tegenstander. Hierdoor wist Volendam veel ballen te onderscheppen, wat DWOW in verwarring bracht.

Het derde kwart bracht een grote tussensprint voor Volendam, waarin ze uitliepen naar 4-10. Hoogtepunt van de wedstrijd was zonder twijfel 'De Break van Jake'. Jake onderschepte de bal op eigen helft en zonder te dribbelen smeet hij de bal vanaf 12 meter in de kruising.

Hoewel het laatste kwart wat rommelig verliep, maakten Hein en Armin hun eerste doelpunten van het seizoen. Daarmee viel het slotakkoord voor Volendam en eindigde de wedstrijd in een mooie 9-16 overwinning.

Coaches Denise en Paul waren dik tevreden.

De jongens namen de instructies goed op en blijven zich ontwikkelen. Volgende week is er geen wedstrijd vanwege de herfstvakantie, maar op 2 november speelt Volendam E3 thuis tegen DTS ’48 E3.

Man van de wedstrijd: Jake (voor zijn indrukwekkende break)
Volgende wedstrijd: Volendam E3 - DTS ’48 E3, 2 november 2024