Wedstrijdverslag: KRAS/Volendam boekt oefenzege bij Belgische Bocholt

zondag 01 september 2024

KRAS/Volendam heeft in een oefenwedstrijd tegen de Belgische topclub Bocholt een sterke prestatie geleverd door met 36-31 te winnen. De wedstrijd begon met veel energie, waarbij beide teams elkaar goed in balans hielden. Na 6 minuten had Volendam een kleine voorsprong van 4-3. Bocholt vocht terug en wist de stand na 9 minuten gelijk te trekken op 5-5.

Volendam bleef echter scherp en nam opnieuw de leiding, waardoor het na 11,5 minuten 7-6 stond. Het team uit Volendam voerde de druk op en vergrootte de voorsprong naar 10-8 na 15 minuten spelen. Bocholt had moeite om bij te blijven, en Volendam liep verder uit naar 14-9 na 18 minuten. Hoewel Bocholt nog terugkwam tot 15-11, sloot KRAS/Volendam de eerste helft af met een solide 16-13 voorsprong.

Na de rust nam Craig McClelland het keeperswerk over van Rob Goudriaan, en Volendam kwam sterk uit de kleedkamer. Binnen 3 minuten in de tweede helft was de voorsprong uitgebreid naar 24-17. Bocholt probeerde terug te vechten en verkleinde de achterstand naar 24-19 na 6 minuten, maar Volendam hield het initiatief en stond na 9 minuten spelen met 26-20 voor.

KRAS/Volendam bleef druk uitoefenen en breidde de voorsprong na 12 minuten spelen uit naar 28-22. Ondanks het wegvallen van Tim Roefs, die na zijn derde tijdstraf van het veld moest, bleef Volendam de controle houden en liep uit naar 30-25 na 16 minuten spelen.

Bocholt bleef strijden en kwam terug tot 32-29 met nog 20 minuten op de klok, maar Volendam gaf de voorsprong niet meer uit handen. In de laatste minuten van de wedstrijd zorgde Volendam ervoor dat de marge behouden bleef, met 34-31 op het scorebord met nog 5 minuten te gaan. In de slotfase vergrootte Volendam de voorsprong verder naar 36-31, waarmee ze de overwinning veiligstelden.

De oefenwedstrijd eindigde in een overtuigende overwinning voor KRAS/Volendam, die hiermee hun vorm en vastberadenheid voor het komende seizoen onderstreepten.