Wedstrijdverslag KRAS/Volendam E3 vs. Excelsior '53

maandag 14 oktober 2024

Vandaag stond de eerste wedstrijd van KRAS/Volendam E3 op het programma in Sporthal Opperdam. Excelsior '53 kwam op bezoek, en de spanning was goed merkbaar bij de spelers. Nadat de wc heel wat spanningsplasjes had weggespoeld, kon de wedstrijd beginnen. Voor veel jongens was dit hun eerste wedstrijd op een groot veld, en dat was in het begin te merken. Er werd vooral naar de bal gekeken, waardoor vrijstaande tegenstanders wat ruimte kregen. Dit zorgde ervoor dat de stand snel opliep naar 2-2.

Na wat nuttige aanwijzingen van coaches Denise en Paul kwam er meer rust in de verdediging. Wat volgde, was een ijzersterke verdedigingsperiode waarin Excelsior '53 meer dan 15 minuten geen doelpunt wist te maken. Dankzij strakke onderscheppingen van Jan en het stevige verdedigingswerk van Dylan, stond er een verdedigingsmuur waar Excelsior nauwelijks doorheen kwam. En als dat toch gebeurde, hield keeper Jim zijn doel schoon met prachtige reddingen. De aanvallen van KRAS/Volendam draaiden ook op volle toeren, en dankzij de kanonskogels van Jake en de snelle acties van Keanu stond het bij rust al 9-2.

In de tweede helft had Excelsior '53 weinig verweer meer. KRAS/Volendam bleef scherp en scoorde er lustig op los, hoewel er af en toe vergeten werd dat handbal een teamsport is. Uiteindelijk stopte de teller bij een prachtige eindstand van 18-5.

Al met al een geweldige start van het seizoen voor KRAS/Volendam E3! Op naar volgende week, waar de uitwedstrijd tegen DWOW E2 in Wieringerwerf op het programma staat.