Week van de Scheidsrechter bij HV KRAS/Volendam

Week van de Scheidsrechter bij HV KRAS/Volendam

zaterdag 12 oktober 2024

Van zaterdag 5 oktober tot en met zondag 13 oktober staat HV KRAS/Volendam volledig in het teken van de Week van de Scheidsrechter. Dit jaarlijkse, sportbrede initiatief is bedoeld om waardering te tonen voor onze (assistent-)scheidsrechters, juryleden en officials, die een cruciale rol vervullen bij elke wedstrijd, zowel op als naast het veld.

Bij HV KRAS/Volendam zetten we deze onmisbare groep vrijwilligers extra in het zonnetje. Tijdens deze week krijgen onze scheidsrechters bijzondere aandacht en erkenning vanuit de club en de teams.

Geert Hinskens, hoofdcoach van de heren van HV KRAS/Volendam, benadrukt:
"Onze scheidsrechters zijn van onschatbare waarde. Dankzij hen verlopen onze wedstrijden eerlijk en sportief. We zijn ontzettend trots op hun inzet en willen hen deze week extra bedanken voor hun harde werk."

Warm Ontvangst en Waardering

Tijdens de Week van de Scheidsrechter worden de scheidsrechters van HV KRAS/Volendam feestelijk onthaald bij hun aankomst in de sporthal. Vrijwilligers heten hen hartelijk welkom en als blijk van waardering ontvangen ze een speciale attentie: een smakelijke chocolademedaille. Daarnaast tonen de coaches en teams hun respect door middel van applaus voorafgaand aan de wedstrijden. Deze kleine, maar oprechte gebaren onderstrepen de dankbaarheid van de club voor het waardevolle werk dat de scheidsrechters verrichten.

De Onmisbare Bondsscheidsrechters van HV KRAS/Volendam

Ook de bondsscheidsrechters van HV KRAS/Volendam, die op landelijk niveau wedstrijden fluiten, zijn niet vergeten. Zij ontvingen een persoonlijke brief en attentie thuis. Hun inzet is cruciaal voor de ambities van onze vereniging, zowel voor de mannen als de vrouwen, evenals voor jongens en meisjes met ambitie. Hoewel deze bondsscheidsrechters zelfstandig de relatie onderhouden met het NHV en de vereniging geen rol heeft in de directe communicatie tussen bond en bondsscheidsrechter, doet HV KRAS/Volendam er alles aan om de relatie met zowel de bond als de scheidsrechters goed te onderhouden en hen te ondersteunen in deze belangrijke taak.


Algemeen Manager Joost Ooms:

"De Week van de Scheidsrechter is een prachtige gelegenheid om te laten zien hoe belangrijk en gewaardeerd onze scheidsrechters zijn bij HV KRAS/Volendam. Hun inzet zorgt elke week voor een sportieve en succesvolle handbalervaring voor iedereen".


OPROEP AAN ALLE LEDEN VAN HV KRAS/VOLENDAM:

Nieuwe Scheidsrechters Zijn Welkom en Noodzakelijk

Hoewel HV KRAS/Volendam al een toegewijd team van scheidsrechters heeft, blijft de club altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste mensen met leiderschapskwaliteiten en een passie voor handbal. Heb je interesse om deze belangrijke rol op je te nemen en ben je lid van HV KRAS/Volendam, of wil je worden opgeleid tot een topniveau scheidsrechter? Dan nodigen we je graag uit om ons scheidsrechtersteam te versterken.

Waarom deze oproep? De Uitdagingen van de NHV-Verplichtingen en Mogelijke Oplossingen

De rol van bondsscheidsrechters is essentieel voor HV KRAS/Volendam om haar sportieve ambities waar te maken. Volgens de NHV-regels moet de club per ingeschreven wedstrijdsportteam één scheidsrechter leveren die minimaal tien wedstrijden per jaar fluit. Met twaalf teams is de club verplicht om twaalf scheidsrechters te leveren, wat neerkomt op 120 wedstrijden. Momenteel beschikt de club over zes scheidsrechters, goed voor 60 wedstrijden. Er zijn dus nog zes extra scheidsrechters nodig om volledig aan de verplichtingen te voldoen.

Onze huidige scheidsrechters fluiten gemiddeld dertig wedstrijden per seizoen, waardoor zij samen minimaal 180 wedstrijden op zich nemen, waarvan 60 aan de NHV-verplichtingen van HV KRAS/Volendam voldoen. Voor elke niet-gefloten wedstrijd betaalt de club echter bijna €200 boete, wat kan oplopen tot aanzienlijke bedragen per seizoen. De extra 120 wedstrijden komen ten goede aan het NHV, wat het belang van het aantrekken van nieuwe scheidsrechters benadrukt.

Om deze uitdaging aan te pakken, heeft de club een aantal cursisten die de BS3 willen behalen, wat zou helpen om het tekort aan scheidsrechters op te vangen. Daarnaast wordt er in Volendam een BS3-opleiding georganiseerd om deze cursisten op te leiden. Een theoretische oplossing om boetes te vermijden, zou zijn om minder teams in te schrijven en zo de scheidsrechterverplichting te verminderen. Dit zou echter betekenen dat HV KRAS/Volendam haar sportieve ambities moet bijstellen en mogelijk talentvolle spelers minder kansen biedt om op competitief niveau te spelen.

De club kiest er daarom voor om in gesprek te blijven met het NHV om alternatieve oplossingen te vinden die zowel de club als de handbalsport ondersteunen, terwijl inclusiviteit en gelijke kansen voor alle spelers worden bevorderd.


Neem contact op met onze scheidsrechterscoördinator voor meer informatie.

Mocht je meer informatie willen hebben over wat HV KRAS/Volendam kan voor doen scheidsrechters klik dan hier