Weer een succesvol Speedhandbaltoernooi voor de F, E en D jeugd

Weer een succesvol Speedhandbaltoernooi voor de F, E en D jeugd

woensdag 15 mei 2024

Afgelopen zaterdag 11 mei vond er weer een onderling Speedhandbaltoernooi plaats voor de F-, E- en D-jeugd. Ondanks dat het nog vakantie was, waren er meer dan 50 enthousiaste kinderen aanwezig om te handballen. Dit toont de grote interesse en het plezier dat de jeugd heeft in deze sport.

Bij de F-jeugd deden voor het eerst nieuwe spelers en speelstertjes mee uit de kaboutergroep. De kabouters zijn kinderen van 4 tot 6 jaar die iedere woensdag van 14:00 tot 15:00 uur in de Opperdam "trainen". Tijdens deze trainingen maken ze op een speelse manier kennis met de handbalsport. Ze leren de basisvaardigheden en hebben veel plezier, wat hen voorbereidt op het echte handbalwerk.

Joan Scherpenzeel, hoofd onderbouw bij HV KRAS/Volendam, verklaarde: "We willen de allerkleinsten zo vroeg mogelijk kennis laten maken met Speedhandbaltoernooien. Het is een prachtige sport voor deze jonge spelers. Door het combineren met de ASM-trainingen, streven we ernaar om een fantastische start te bieden aan de handbaltalenten van de toekomst."

Voor deze jongste groep was zaterdag een bijzondere ervaring, omdat ze op een "echt groot" veld met een echt team mochten spelen. Dit gaf hen een gevoel van trots en spanning, en het was mooi om te zien hoe ze samenwerkten en genoten van het spel.

De E- en D-jeugd zijn al wat meer ervaren en dit was te zien aan hun spel. Ze gaven 100% inzet tijdens de wedstrijden en lieten hun groei en vaardigheid in de sport duidelijk zien. De energie en het enthousiasme waren aanstekelijk, wat de sfeer nog levendiger maakte.

Het toernooi trok niet alleen veel kinderen, maar ook vele ouders, opa's en oma's die kwamen kijken. Het was hartverwarmend om te zien hoeveel familieleden aanwezig waren om hun (klein)kinderen aan te moedigen. Hun aanwezigheid zorgde voor een geweldige sfeer en extra motivatie voor de kinderen.

Naast de wedstrijden was er ook aandacht voor sportiviteit en teamwork. De coaches en begeleiders moedigden de kinderen aan om samen te werken en elkaar te ondersteunen, wat de kernwaarden van handbal benadrukte. Dit maakte het evenement niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Op zaterdag 1 juni staat er alweer een nieuw Speedhandbaltoernooi gepland in de Opperdam, van 10:00 tot 12:00 uur. We kijken er naar uit om opnieuw zoveel enthousiaste kinderen en hun supporters te verwelkomen. Dit belooft wederom een dag vol sport, plezier en mooie momenten te worden. Zorg dat je erbij bent om onze jeugdige talenten aan te moedigen en te genieten van een ochtend vol handbalplezier!


Wil je meer weten over Speedhandbal en hoe het in Volendam is gestart klik dan hier.